PGD Velika Nedelja se ponaša z novim vozilom GVM 1 (Renault Trafic), ki bo služilo za prevoz gasilskih moštev. Vozilo so uradno z veliko slovesnostjo svojemu namenu predali minulo soboto, medse pa povabili številne goste in prijateljska gasilska društva, med katerimi so bili tudi gasilci iz mesta Silbaš v Srbiji.
Nakup vozila GVM 1 so velikonedeljski gasilci znotraj GZ ORMOŽ in občine načrtovali že v letu 2015, ampak so takrat sredstva namenjena nakupu vozila porabili za dokončanje obnove svojega gasilskega doma. Tako, da so končno vozilo kupili z lastnimi sredstvi oziroma s pomočjo krajank in krajanov ter številnih donatorjev in botrov. Kot je povedal predsednik PGD Velika Nedelja Janez ŠPINDLER, je vozilo stalo 25.281,00 evrov, nadgradja pa potem še dodatnih 4.306,00 evrov. Vozilo jim bo v veliko pomoč pri prevozih na različna tekmovanja in srečanja gasilcev, predvsem pionirjev, ki so jih z letošnjim letom znova aktivirali, je še dodal predsednik Špindler. PGD Velika Nedelja je gasilsko društvo II.kategorije in ima 123 letno tradicijo. Trenutno šteje 150 članov. Od teh imajo 23 operativcev.

Na slovesnosti v soboto so zapele članice pevskega zbora GZ ORMOŽ, ki jih vodi Renata Horvat, zbrane pa so nagovorili predsednik PGD Velika Nedelja Janez Špindler, predsednik GZ ORMOŽ in član poveljstva GZ Slovenije Dejan Jurkovič ter župan Ormoža Alojz Sok. Obred blagoslova novega vozila pa je opravil domači kaplan Boštjan Koter.
Ključ novega vozila je županu Alojzu Soku prinesla mladinka Bena Munda; župan je potem ključ svečano izročil poveljniku PGD Velika Nedelja Dušanu Sercu, poveljnik pa ga je potem predal vozniku Žanu Prejacu, ki je vozilo tudi takoj preizkusil…
Na koncu so vsem botrom, ki so finančno pomagali pri nakupu vozila podeli zahvale, za pomoč pa so se zahvali tudi ostalim donatorjem in seveda krajankam in krajanom svojega gasilskega rajona. Po uradnem delu je, kot je pri gasilcih to v navadi potekalo druženje ob gasilskem golažu in zvokih ansambla Zreška pomlad, ter DJ-ja DaLe-ta.

UTRINKI (Foto: Uroš Krstič)