Konec avgusta se je v spremstvu ormoških gasilcev, po reki DRAVI od Cvetkovcev navzdol proti Ormožu podala druščina pogumnežev tako na supih, kot kajakih in kanujih, ki jim veslanje ni tuje, s ciljem, da opozorijo na reko Dravo, ki je včasih pomenila atraktivno shajališče številnih rekreativcev. Reka Drava je namreč tudi na ormoškem koncu bila včasih ciljna točka tako ribičev, kopalcev, veslačev, čolnarjev, tekačev, gotovo pa sprehajalcev, ki so na sprehodu ob reki našli svoj mir in tolažbo, ko se nabere različnih življenjskih tegob.

Teh časov se je spomnilo nekaj vrlih Ormožanov, ki so ob reki Dravi preživeli svojo mladost ter se v Dravi naučili plavati. In tako so konec avgusta organizirali akcijo »po reki Dravi« ter jo naslovili DRAVA 50, namreč večina organizatorjev se je pred 50-timi leti naučila v Dravi tudi plavati.
Zbrani so akcijo začeli z vožnjo v različnih plovilih od Cvetkovcev do Ormoža, najpogumnejši pa so po reki tudi zaplavali, četudi je voda imela le 18 stopinj Celzija. Akcijo so zaključili s piknikom in s kovanjem načrtov za možnost oživeti stare čare reke Drave.

Idejni pobudniki akcije »Drava 50« Dušan Gerlovič, Branko Šumenjak in Jože Borak verjamejo, da so z minulo akcijo postavili temelje bodočim takšnim in podobnim rekreativnim prireditvam ob reki Dravi.