Minuli teden je na prošnjo Lokalnega odbora (LO) SMC Ormož, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, sprejel predstavnike občin Ormož, Markovci, Videm pri Ptuju, Zavrč in Ptuj. Na začetku srečanja je bila formalno izvedena predaja peticije za nadaljevanje gradnje hitre ceste Ormož– Hajdina, z nekaj več kot 6000 podpisi lokalnih prebivalcev. Župan Alojz Sok je zaključke z obiska pri ministru Gašperšiču predstavil na tiskovni konferenci:
Med pomembnejšimi dogodki v minulih dneh je bila seja ormoškega občinskega sveta. Svetniki so na dnevnem redu imeli tudi predlog občinskega proračuna za leto 2016, ki znaša nekaj čez 15miljonov 300 tiso evrov, 37 odstotkov od tega je namenjeno za investicije:
Glede na minuli mesec požarne varnosti, so tudi v ormoškem vrtcu preizkusili pripravljenost za primer požara. V veliki požarni vaji so poleg otrok in vseh zaposlenih v vrtcu, sodelovali tudi gasilci in Nujna medicinska pomoč ZD Ormož:
Na Martinovo je po ulicah Ormoža potekal tradicionalni sejem, ki še vedno predstavlja svojevrstno prireditev oziroma družabni dogodek in tudi prispeva k turistični ponudbi našega malega mesta! Kramarjev, ki se v Ormož pripeljejo od blizu in daleč tudi letos ni manjkalo. Tržni dan se je začel že pred sedmo uro, posebna zanimivost tržnice pa je letos bila kmečka tržnica:
Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Ormož je tudi letos pripravilo razstavo malih pasemskih živali. Letos je to že 19.razstava, ki pa vsakič pritegne veliko tako malih kot velikih obiskovalcev!Našim gledalcem podarjajo zajca, petelina in papigo – BODITE POZORNI na nagradno vprašanje.
OŠ »Stanka Vraza« je v življenje našega mesta vpeta že kar nekaj desetletij. V teku let je postala nepogrešljiva, sploh pa so njene aktivnosti vedno bile del številnih dogajanj v mestu:
Pa še na Martinov koncert se odpravljamo, ki ga tradicionalno pripravlja Godba na pihala Središče ob Dravi. Letos je koncert potekal v športni dvorani tamkajšnje osnovne šole, posvetili pa so ga plesni glasbi.
Sledi pregled športnih dogodkov, med temi smo obiskali nogometno tekmo med Ormožani in Gerečjo vasjo.
Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri.

Nasdlovna fotografija: Studenec na grajskem dvorišču (Foto: Vukašin Nikolić)