Ljubitelji godb si nocoj ob 20.05 uri lahko ogledate božično-novoletni koncert Godbe na pihala Središče ob Dravi, ki sicer v domačem kraju pomeni že tradicionalen decembrski dogodek. Tokrat je godba svoje oboževalce razveselila s filmsko glasbo, koncert pa naslovila „Gremo v kino“:

Kot pravi dirigent profesor Rado Munda, je predlog, da za minuli samostojni koncert pripravijo filmsko glasbo prišel s strani mladih članov orkestra, in vsi ostali člani so seveda bili takoj za, in kmalu se je že začelo zbiranje not in začeli so z vajami. Tako smo slišali 10 skladb iz filmov Vojna zvezd, Pirati s karibov, Policijska akademija, glasbo iz slovenskih mladinskih filmov Kekec, Bratovščina Sinjega galeba, ter Sreča na vrvici, glasbo iz risank Čebelica Maja in Levji Kralj, ter filmsko skladbo Time to say goodbye in skladbo, ki je zaznamovala z devetimi oskarji nagrajen film Titanik „My heart will go on“ …

Na koncertu je nastopil tudi Pevski zbor Osnovne šole Središče ob Dravi, ki so z domačo godbo zapeli pesmi iz filmov Kekec, Bratovščina Sinjega galeba in Sreča na vrvici; samostojno pa so zapeli še tri pesmi Dan ljubezni, in dve priložnostni: Božična pravljica in Naj zvoni, pa tudi godbeniki so za konec zaigrali še božično Last Cristmas.
Seveda je koncert, ki ga je povezovala Anita Kosec, je bil prelepo praznično doživetje, ki v Središko SOKOLANO vsakič privabi številne obiskovalce od blizu in daleč. Godba Središče ob Dravi trenutno šteje 37 članov, pravijo, da je leto 2014 bilo zanje zelo uspešno leto, ki so ga zaznamovali številni nastopi, tako v domači občini kod drugod.

Za vse, ki nimate možnosti dostopa do KTV Ormož preko TV sprejemnikov, si koncert lahko ogledate na tej povezavi:
“Gremo v kino”

Utrinki s koncerta:vlc_zajem00001

vlc_zajem00002

vlc_zajem00003

vlc_zajem00004

vlc_zajem00005

vlc_zajem00006

vlc_zajem00007

vlc_zajem00008

vlc_zajem00009