Ivan Likavec iz Vinarske ulice v Ormožu je danes praznoval svoj 105 rojstni dan.
Jubilej, ki seveda ne pusti nikogar ravnodušnega, sploh, če je slavljenec še vedno čil človek, ki se vseh dogodkov iz življenja zelo dobro spominja, ki še vedno z veseljem
pokomentira sprotne dogodke v domačem okolju pa tudi v tujini; saj ga še vedno tudi vse zanima. V ta namen si je ne dolgo tega kupil tudi novi televizijski sprejemnik.

Ob rojstnem dnevu sta ga obiskala pastroka Biba in pastorek Božo z družinami, veliko prijateljev in znancev. Obiskal pa ga je tudi župan Alojz Sok s sodelavci in predsednik KS Ormož Vlado Hebar.
Po čestitkah – in dobrih željah; pa tudi po šalah, ki jih Ivanu nikoli ne zmanjka; je sledila zdravica, nato pa prijetno kramljanje ob obloženi mizi. Slavljenec malo slabše sliši, pa ne tako slabo, da ne bi slišal tistega – kar se mu zdi pomembno in predvsem zanimivo. Med nekaj zanimivami izjavami, ki smo jih slišali od vrlega 105-letnika, je bila tudi ena izmed nasvetov – da je vedno potrebno misliti naprej; kar je bilo, je bilo ….. je dajal – in dopolnil „ Naj bo to meni v spomin, vam vsem pa za vzpodbudo!“

Ivan Likavec se je 7.julija leta 1906 rodil v Zg.Kungoti pri Mariboru. Svoja otroška leta je preživel v Pesnici, kjer je oče imel trgovino in gostilno, mati pa je bila Kuharičeva iz Lešnice.
Leta 1921 se je kot 15 letni fantič k stricu Kuhariču v Ormož prišel učit trgovine, kjer je pozneje kot trgovec bil zaposlen vse do leta 1940. Potem je odprl svojo trgovino v zgradbi, kjer se danes nahaja trgovina Aries. Trgovina je delovala le nekaj časa oziroma do takrat, ko je Ivan Likavec bil interniran v Dachau. Ko pa se je po osvoboditvi vrnil v domovino, se je zaposlil v ormoškem Kmetijskem kombinatu.
Leta 1951 se je poročil z 10 let mlajšo Miro, z ženo pokojnega bratranca Kuhariča. Ta je vdova s troje otrok postala v času druge svetovne vojne. Ivan in Mira sta bila srečno poročena dolgih 58 let.

In kako mu minevajo dnevi?
PRISLUHNI

Ivan_Likavec_posnetek

Za konec prijetnega druženja pa še torta, in to kar dve torti! Sadna in čokoladna.
Po tradiciji je slavljenec upihnil svečke in zarezal v torto, … še na mnoge predvsem zdrave dni.

Iva Likavec upihnil svečo na torti ( Foto: Karolina Putarek)

Župan Alojz Sok čestita slavljencu ( Foto: Karolina Putarek)

Vlado Hebar, predsednik KS Ormož čestita slavljencu ( Foto: Karolina Putarek)

Lovska tovariša: Alojz Ivanuša in Ivan Likavec ( Foto: Karolina Putarek)

Ivan Likavec s sorodniki, prijatelji in znanci ( Foto: Karolina Putarek)

Ivan Likavec: Smeh je pol zdravja! ( Foto: Karolina Putarek)

Ivan Likavec z novinarko KTVeja Karolino Putarek ( Foto: Mateja Serec)

Torta (Foto: Karolina Putarek)

Karolina Putarek