V ormoškem podjetju Carrera Optyl je včeraj odločbe o prenehanju delovnega razmerja prejelo 150 delavcev. Oziroma vsi tisti, ki so imeli pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. Do sedaj je v podjetju bilo zaposlenih 1057 delavcev. Ti, ki so prejeli odločbe o prenehanju delovnega razmerja bodo iz podjetja odhajali postopoma, glede na odpovedne roke.
Katere delavce so odpustili in od kod prihajajo, zaenkrat še ni znano, kljub temu pa nam je sekretar sindikata SKEI, Martin Dular povedal, da so najbolj na udaru delavci v proizvodnji. Med glavne kriterije pri odpuščanju spadajo plačilni razred, delovna usposobljenost, socialni kriteriji, delovna doba in tudi izobrazba.

Carrera se s pomanjkanjem dela sooča že pol leta in poleg neustaljenih razmer na trgu razloge za upad naročil v družbi pripisujejo tudi vedno bolj nekonkurenčnemu okolju, v katerem podjetje posluje. Kljub temu so se odločili, da Carrera v Ormožu ostane.
Podjetje Carrera Optyl bi naj z 900 zaposlenimi v nadaljevanju delovalo normalno.
O dodatnih odpuščanjih se ne govori. Vsi skupaj pa upajo, da se bo povpraševanje na trgu znova povišalo, in da bodo lahko ponovno zaposlovali.

Karolina Putarek