Pred dnevi, ko so nas dosegle informacije o naravni katastrofi v sosednjih državah smo se tudi v Ormožu organizirali za zbiranje humanitarne pomoči za prebivalce BiH,Srbije in Hrvaške, ki so jih prizadele poplave. Predsednik OZSČ Ormož Ernest Pleh je sprožil pobudo in opozoril na potrebo po pomoči in časovni omejitvi za zbiranje pomoči,ter se dogovoril z predsednikom OZVVS Ormož,Miranom Fišerjem za prostore veteranskega kluba OZVVS Ormož,kot center za sprejemanje humanitarne pomoči.. Veterani smo ponudili prostore veteranskega kluba, upravnik kluba,Boris Vukan je organiziral prevzem vsega darovanega za humanitarno pomoč in zagotavljal stalno prisotnost v klubu. V treh dneh, kolikor je tekla akcija, so Ormožani prinesli v veteranski klub preko 600 kg robe:
brisače, oblačila (moška, ženska in otroška), spodnje perilo(moško,žensko,otroško), zložljive postelje in jogi žimnice,spalne vreče posteljnina in koce, večje količine otroških plenic in pribora za osebno higieno,tudi otroški vlažilni robčki, mleko, voda v plastenkah, konzervirana hrana in drugi prehrambeni artikli( testenine,moka,sladkor,čaj,razno suho trajno pecivo,marmelada,razne polivke,belo olje…), otroška hrana, sadni sokovi, …Med darovanim so tudi plišaste igrače in hrana za pse in mačke.
TEKST: Boris Vukan, Foto: B.Vukan, M.Fišerhuman_4

humam_7

human_1

human_2

human_3

hum_3

Celotno akcijo zbiranja humanitarne pomoči smo usklajevali s Pokrajinskim odborom ZVVS za Vzhodnoštajersko pokrajino in Veteranskim centrom OZVVS Slovenska Bistrica na Brinju, kamor smo v petek, 23. Maja 2014 odpeljali darovano gradivo. Prevoz je, kot donacijo opravil ormoški podjetnik Jožek Podplatnik z lastnim prevozom. Prepričani smo, da gre ob OZVVS Ormož in OZSČ Ormož vsa zahvalo za uspešno izvedeno akcijo in prispevek družinskim članom naših organizacij, vsem občanom našega območja, ki so vzpodbujali svoje sosede k sodelovanju v humanitarni akciji in darovanju. Prav tako gre zahvala Športnemu kinološkemu društvu Križevci Ljutomer in Klubu borilnih veščin Murska Sobota, ki so se nam pridružili v humanitarni akciji Ob veliki hvaležnosti ugotavljamo, da je bilo v Ormožu veliko takih, ki so se v teh težkih trenutkih raje odločili za dobrodelnost in humanost, kot za nemo in brezčutno opazovanje katastrofe, ki bi lahko prizadela kogarkoli.

Naj ne bo pozabljeno!