V okviru prodaje v stečajnih in izvršilnih postopkih DUTB – NEPREMIČNINE je za 30. julij 2018 napovedana DRAŽBA »Ormoškega hotela«.
Za znesek 407.835,00 evrov je tako možno kupiti HOTEL s 4.127 m² površine in zemljišče v velikosti 3.625 m².
Hotel je bil zgrajen v dveh fazah. Prva faza je bila zgrajena leta 1969 in obsega kaskadni del, gostilno z nadstropjem ter teraso. Druga faza, ki je bila zgrajena leta 1980 pa obsega gospodarski del, recepcijo ter spalni del v nadstropju in veliko restavracijo. V letu 2008 je bila v hotelu posodobljena in v celoti obnovljena kuhinja ter plinska instalacija, elektrika, vodovod, odtoki, talne in stenske obloge, vendar je zgradba potrebna še nekaterih obnovitvenih del.


Hotel je spadal/spada v kategorijo mestnih hotelov z dvema zvezdicama. Obsega gostinski lokal, recepcijo, spalni del s 66 ležišči v eno in dvoposteljnih sobah, (skupaj 36 sob), kuhinjo, veliko in malo restavracijo, banketno sobo, lovsko sobo, “ladjo” in zunanjo teraso. V celotnem objektu je na voljo 350 sedežev ter 45 sedežev na terasi.


Ormoški hotel nekoč biser Ormoža

Ormoški hotel je zaprt že osem let. Na zadnje je bil v lasti Investicijsko gradbenega podjetja Holermuos, ki je od junija 2016 v stečaju, ki ga je predlagala DUTB. V slabo banko je bilo namreč prenesenih 8,169.155 evrov neizterljivih dolgov Holermuosa. V stečajni masi podjetja je kar 9 zgradb z zemljišči, med njimi tako tudi ormoški hotel. (vse skupaj je vredno okoli 3,7 milijonov) Poleg hotela so naprodaj še trgovski center Holermuos v Ormožu, Apartmaji Svetinje, Svetinjska klet, poslovno stanovanjska stavba v Ormožu in drugi manjši objekti.

Kot je znano, je hotel v Ormožu pred tremi desetletji predstavljal biser Ormoža in je bil znan daleč naokoli, saj je bil središče mnogih prireditev in zabav z živo glasbo. Z zaprtjem hotela pred dobrimi osmimi leti je mesto izgubilo veliko več, kot si lahko predstavljamo. Morebitni gostje v Ormožu enostavno nimajo kje prespati. Na voljo je le še 12 postelj v gostišču Prosnik. Na območju treh ormoških občin (Ormož, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž) sicer premoremo le 253 postelj za turiste.

(4x fotografije iz ARHIVA hotela)


Ormoški hotel delo Plečnikovega nagrajenca Dušana Moškona

Hotel je bil zgrajen po načrtih arhitekta, domačina Dušana Moškona, ki je kot mestni arhitekt prav s prvo fazo gradnje hotela, leta 1969, začel spreminjati podobo mesta. Po njegovih načrtih so hotel leta 1980 tudi razširili, kar je arhitektu Moškonu skupaj z drugimi njegovimi projekti (avtobusna postaja, blagovnica, stanovanjski kompleks v Skolibrovi ulici, stanovanjska stavba z mestnimi vrati v centru mesta, Obrtniški dom, Veterinarska postaja in drugi) leta 1979 prineselo Plečnikovo nagrado za celovito urejanje Ormoža.