Na Kogu je v organizaciji pevske skupine VRTNICA, ki deluje znotraj DU „Zarja“ Kog včeraj (sobota) potekalo 1.srečanje ljudskih pevcev in godcev. Organizatorji so srečanje, ki bi se v bodoče naj odvijalo vsako prvo soboto v juliju, naslovili: „Ustavi se tam, kjer pojo in vrtnice cveto“.
Že 1.srečanja se je z veseljem udeležilo enajst skupin pevcev, godcev, plesalcev in humoristov.
Najprej so nastpili člani pevske skupine VRTNICA, pod vodstvom Anice Petek; za njimi LJUDSKI PEVCI iz OBREŽA pod vodstvom Danice Žerjav. Nato so pod taktirko klarinetista Frančeka Hebarja nastopili LJUDSKI GODCI DU VELIKA NEDELJA; pa šolska skupina pevcev in godcev „NAVIHANCI S KOGA“, ki deluje pod mentorstvom Nevenke Jambriško; v nadaljevanju so pod vodstvom Milene Potočnik nastopile tudi LJUDSKE PEVKE iz ZAVRČA; potem PODGORSKI VAŠKI PEVCI pod vodstvom Kristine Škrlec; za posebno presenečenje so poskrbele humoristke KTD Selce, ki so s skečem „Sem res gluha“ do solz nasmejale zbrane v dvorani Kulturnega doma na Kogu. Sledil je nastop LJUDSKIH PEVCEV iz OSLUŠEVCEV, ki jih vodi Marija Hebar; potem pa so se z odersko postavitvijo „Ljubezen pa taka“ predstavili tudi člani Folklorne skupine VDC Ormož, ki delujejo pod vodstvom Anite Špes in Valerije Štampar. Tudi PEVKE LJUDSKIH PESMI „TRSTENKE“ iz Hajdine, pod vodstvom Lojzke Merc so nastopile in za konec še PEVCI LJUDSKIH PESMI SELCE, pod vodstvom Janeza Kurnika.

Pevska skupina VRTNICA (druga z desne: Anica Petek - vodja skupine in koordinatorja 1.srečanja ljudskih pevcev in godcev na Kogu) Foto: Karolina Putarek

Ljudski godci DU Velika Nedelja, pod vodstvom Frančeka Hebarja ( prvi z leve): Foto: Karolina Putarek

Folklorna skupina VDC Ormož Foto: Karolina Putarek

Pevci ljudskih pesmi SELCE, vodja: Janez Kurnik ( Foto: Karolina Putarek)