Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 10. 10 2012 do 7:00 ure dne 11. 10. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 10. 10. 2012
Ob 12:06 so bili obveščeni, da je bila v Lačavesi pri oranju na njivi najdena topovska granata. Obvestili smo Regijski center za obveščanje, kateri so na kraj poslali strokovnjaka, ki je poskrbel za odvoz topovske granate iz druge svetovne vojne.

Ob tej priliki opozarjamo vse občane, da v primeru najdbe granate ali podobnega eksplozivna telesa, o tem takoj obvestite policijo ali regijski center za obveščanje, sami pa se ne dotikate le teh predmetov.

Ob 17:21 uri so intervenirali v naselju Podgorci, kjer bi naj sosed napadel soseda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sosed na soseda kričal in se nedostojno vedel, zaradi česar mu je na kraju bil izdan plačilno nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda.

Ob 19:03 uri so na lokalni cesti v naselju Vodranci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije – dogodek. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srni in si poškodoval vozilo.

Ob 19:34 uri so intervenirali v naselju Senešci, kjer je pes napadel manjšega psa in ga poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je potepuški pes napadel manjšega psa in ga pri tem poškodoval.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 11. 10. 2012:
– kontrola prometa ob rednem delu.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II