Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 11. 10. 2012 do 7:00 ure dne 12. 10. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 11. 10. 2012:

Ob 08.00 so na PP sprejeli zapisnik za pregon kaznivih dejanj Krive izpovedbe in kaznivega dejanja Zloraba zaupanja. Po zbranih obvestilih bomo zadevo s kazensko ovadbo odstopili na državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 00.11 so bili obveščeni o prometni nesreči v Sodincih. Pri ogledu kraja smo ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v električni drog, zatem v več betonskih soh ob cesti ter nato še zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je poškodoval trto in se zaletel v parkiran osebni avtomobil. Povzročitelju so odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola in bo poslano skupaj z obdolžilnim predlogom v postopek pristojnemu sodišču, prav tako pa smo povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ob 04.40 so v Obrežu na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Ljubljani prijeli moškega, katerega smo privedli na zaslišanje na omenjeno sodišče.

Ob 05.15 so v Drakšlu prijeli na podlagi odredbe Okrajnega sodišča Ormož moškega, katerega so privedli na prestajanje uklonilnega zapora v mariborske zapore.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend in naslednji teden:

Opravljali bomo poostreni nadzor cestnega prometa na kritičnih odsekih cest.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II