Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure, dne
29. 7. 2014, do 7:00 ure dne 30. 7. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 29. 7. 2014:
Ob 10:42 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti v naselju Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa z motorjem zaradi nepravilnega vključevanje na prednostno cesto trčil v voznico osebnega avtomobila. Oba udeleženca sta v prometni nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Ob 15:53 uri smo opravili intervencijo v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan razgrajal in kričal ter s tem kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.37 smo v Cvetkovcih odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola.

Napoved aktivnosti za sredo dne 23. 7. 2014:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne in prometne varnosti.

Zaradi poškodbe delitacije na začetku viadukta ormoške obvoznice iz smeri Ptuja je polovična zapora vozišča. Ob tem opozarjamo udeležence v cestnem prometu na posebno previdnost na tem odseku vozišča.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist i
in Edvard Cvetko, komandir