TOREK 15. 2. 2022

Ob 18.32 smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v kateri je voznik tovornega vozila trčil v obcestno ograjo in s kraja odpeljal. Povzročitelja so policisti izsledili, opravili ogled kraja prometne nesreče in mu izdali plačilni nalog.

SREDA 16. 2. 2022:

Ob 7.02 smo bili obveščeni o vlomu v gradbeni stroj v Ormožu. Neznani storilec je iz notranjosti kabine odtujil monitor. Opravljen je bil ogled kraja KD, ter evidentirano KD Velike tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno ODT.

Ob 18.38 smo bili s strani delavke bolnice obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč oseba, katera je bila udeležena v prometni nesreči.
Z vsemi udeleženimi v nesreči opravljeni razgovori, opravljen ogled kraja. Policisti so ugotovili, da sta v nesreči bila udeležena voznik vozila in pešec. Zoper oba udeleženca bo izdana odločba v hitrem postopku o prekršku po Zakonu o pravilih v cestnem prometu.

Ob 21.03 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.65mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto začasno vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 17. 2. 2022:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19
– poudarek pa bomo dali tudi na kršitvah v zvezi uporabe pirotehnike

Pripravili policisti PP ORMOŽ in komandir Jože Šprah, mag. jav. upr.