Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 23. 6. 2023 do 7.00 dne 26. 6. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 6. 2023

Ob 09.03 so policisti od oškodovanca na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

Ob 16.43 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog
zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 17.18 so policisti kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.32mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 17.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. in pobegom povzročitelja s kraja. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil na kraju je bil povzročitelj izsleden in mu je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 24. 6. 2023

Ob 01.16 je bil v Veliki Nedelji zaustavljen voznik tovornega vozila, kateri je v postopku odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti. Odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in sledi obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.


NEDELJA 25. 6. 2023

Ob 01.25 so policisti kontrolirali voznika motornega kolesa. V postopku, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal 0.32mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju kršitelju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izrečena globa.

Ob 17.43 so policisti v krožišču pri nekdanji tovarni Safilo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prometni znak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog, prav tako sledi obdolžilni predlog v zvezi vožnje pod vplivom alkohola na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 6. 2023:

– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
Pripraviuli policisti PP ORMOŽ