Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 1. 12. 2023 do 7.00 dne 4. 14. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 1. 12. 2023

Tega dne nismo obravnavali varnostno zanimivih dogodkov.

 

SOBOTA 2. 12. 2023

 

Ob 10.00 so policisti imeli v postopku drž. Afganistana in Irana, katera sta pred tem na nedovoljen način vstopila v državo. Po končanem postopku bosta vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

 

Ob 17.59 so bili policisti obveščeni o tatvini reg. tablice iz parkiranega vozila. Opravljen ogled kraja kaznivega dejanja in sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja z umikom. Sledi kazenska v skrajšanem postopku na državno tožilstvo.

 

Ob 20.14 smo posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da sta se znanca sprla in pri tem tudi stepla, pri čemere je sena oseba zadobila lahke telesne poškodbe. Zoper eno osebo bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, eni osebi pa je bil izdan plačilni nalog.

 

 

NEDELJA 3. 12. 2023

 

Ob 11.47 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v mestu Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v parkirano osebno vozilo. Napisan je uradni zaznamek.

 

Ob 15. 15. so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,30 mg/l izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvezo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog ter nadaljnja vožnja prepovedana.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 12. 2023:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • na območju Policijske postaje Ormož bomo tega dne opravljali meritve z laserskim merilnikom hitrosti
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ