Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 5. 4. 2024 do 7.00 dne 8. 4. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 5. 4. 2024

 

Ob 14.15 so policisti pri rednem delu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper osebo sledi hitri postopek z izdajo odločbe po ZPPPD.

 

Ob 18.30 je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku traktorja, kateri je pokazal rezultat 0.32 mg na liter izdihanega zraka. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

 

Ob 20.35 so policisti kontrolirali voznika osebnega vozila. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je pokazal 0.45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

 

SOBOTA 6. 4. 2024

 

Ob 17.16 so policisti obravnavali tatvino. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

 

Ob 23.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Grabe, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. V prometni nesreči se je ena oseba lažje poškodovala. Policisti so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je oseba vozila pod vplivom alkohola. Vozniku je bila izrečena globa, in začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

 

NEDELJA 7. 4. 2024

 

 

Ob 4.10 so bili policisti obveščeni o dvanajstih osebah, ki so se nahajale na avtobusni postaji v naselju Obrež in za katere se sumi, da so ilegalni migranti. Pri postopku ugotavljanja identitete je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za tuje državljane, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med postopkom so osebe zaprosile za mednarodno zaščito in so po končanem postopku bili nastanjeni v azilni dom.

 

Ob 15.06 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije, ugotovljeno, da je kolesarka bila samoudeležena v prometni nesreči in sicer je padla, ter pri tem zadobila lahke telesne poškodbe. Prav tako je vozila pod vplivom alkohola Kolesarki bo izdan plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP.

 

Ob 17.15 so policisti obravnavali kaznivo dejanje « Poškodovanje tuje stvari ».

 

Ob 17.27 so policisti obravnavali kaznivo dejanje » Tatvine ».

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 8. 4. 2024:

  • v kolikor bi  opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ