Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 17. 2. 2017, do 7:00 ure dne 20. 2. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 17. 2. 2017
Ob 00:18 uri so policisti na lokalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,31 mg/l). Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu mu je bil izdan plačilni nalog, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 6:16 uri so bili policisti obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na Ljutomerski cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno pakiran osebni avtomobil in ga poškodoval. Morebitne očividce naprošamo, da obvestijo Policijsko postajo Ormož ali na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko 080 1200. Po zbranih obvestilih bodo policisti ustrezno ukrepali zoper povzročitelja.

SOBOTA 18. 2. 2017
Ob 11:04 uri so policisti bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva (NUS) – 150mm topovske granate iz II. svetovne vojne v naselju Vuzmetinci. Na kraju je bil tudi regijski pirotehnik in poskrbel za ustrezno odstranitev najdbe.

Ob 15:20 uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na Hardeku. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je nekdanji partner udaril partnerko po obrazu, ter se s kraja odpeljal. Ob 17:20 uri je bil kršitelj izsleden. Vročen mu je bil plačilni nalog.

Ob 17:35 uri so policisti na parkirišču na Ilirski ulici v Ormožu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ko bo povzročitelj izsleden mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ob 19:10 uri so policisti na parkirišču na Kolodvorski cesti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ko bo povzročitelj izsleden mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ob 23:30 uri so policisti v Hranjigovcih obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Po vseh zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podana kazenska ovadba.

Ob 23.32 smo v Trnovcih obravnavali kaznivo dejanje »Poškodovanje tuje stvari«. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazenska ovadba.

NEDELJA 19. 2. 2017
Ob 7:42 uri so policisti do prihoda delavcev Komunalnega podjetja Ormož, ustavili promet za vsa vozila na Novakovi cesti v Ormožu, saj se je na cesto nevarno nagnilo drevo, ki je ogrožalo varnost udeležencev v cestnem prometu. Delavci komunalnega podjetja Ormož so drevo požagali in odstranili z vozišča.

Ob 21:14 uri so policisti zaustavili voznika osebnega avtomobila na lokalni cesti v naselju Senčak. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir