TOREK 3. 9. 2019:
Ob 8:00 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili štiri državljane Kosova in tri državljane Alžirije, kateri so v ponedeljek ilegalno prestopili držano mejo.

Ob 9:10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na parkirnem prostoru v Ormožu. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v skuter, kateri se je prevrnil in padel na drugi osebni avtomobil. Zoper povzročitelja bo uveden ustrezen prekrškovni postopek.

Ob 12:14 uri smo bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v naselju Vinski vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi zagorelo na večjem bojlerju zaradi napake na električni instalaciji. Lastnica je uspela sama pogasiti požar. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:13 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 05:17 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za sredo dne 4. 9. 2019:

– v okviru aktivnosti ob začetku šolskega leta 2019/2020 bomo na območju Policijske uprave Maribor danes 4. 9. 2019, med 7. in 14. uro, izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem zmanjšati posledice prometnih nesreč.
– V poostrenem nadzoru bomo ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa oziroma predvsem na varnost otrok (npr. nepravilna uporaba naprav in opreme, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnje, hitrost vožnje, psihofizično stanje voznikov …).
– Predstavnike medijev naprošamo, da o izvajanju poostrenega nadzora obvestite javnost ter voznike pozovejo k spoštovanju cestno prometnih predpisov.