Na osnovni šoli Ivanjkovci so na prvi šolski dan slovesno odprli tudi novi prizidek k vrtcu. Da novi prizidek k vrtcu na OŠ Ivanjkovci štejejo za veliko pridobitev, kaže slovesnost ob otvoritvi, ki so jo pripravili na prvi šolski dan. Medse so namreč povabili številne goste, med katerimi so bili župan Danijel Vrbnjak in tudi bivši župan Alojz Sok, župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko, ter predstavnici Ministrstva za izobraževanje znanost in šport: Marija Urank in Anita Hrastelj, ter predstavnica za vrtce pri zavodu RS za šolstvo Fanika Fras Bero, predsednik domače krajevne skupnosti Anton Zadravec, bivša predsednica Slavica Rajh in mnogi drugi. Zraven pa je seveda bila vrsta domačinov, ki se vsake pridobitve v domačem kraju še posebej razveselijo.

Moderno urejen prizidek k vrtcu ivanjkovskim otrokom omogoča 3 dodatne oddelke, kar je občino ORMOŽ z opremo vred stalo 494 tisoč evrov. Pridobili so blizu 215 m2 novih notranjih površin, toliko pa imajo tudi novega zunanjega prostora. Število otrok v vrtcu se povečuje, tako da je prizidek bil nujen:
»V primerjavi z lanskim šolskim letom je 7 otrok več, tako, da je v vrtcu trenutno 51 otrok«, je povedala ravnateljica Nada Pignar in dodala, da je vrtec grajen tako, da je še prostora za dodatno igralnico.

Kulturni program so pripravili šolarji, zbrane na otvoritveni slovesnosti pa je najprej pozdravila ravnateljica Nada Pignar, ki je med drugim dejala, da z otvoritvijo prizidka na OŠ Ivanjkovci odpravljajo zadnjo večjo vrzel pri zagotavljanju materialnih pogojev za dobro delovanje vrtca, kar omogoča optimalni razvoj v najširšem pomenu besede.
Potem so zbrane pozdravili še Danijel Vrbnjak – župan občine Ormož, ki je izrazil veselje, da je občina uspela z investicijo; spregovorila je še Fanika Fras Bero iz Zavoda za šolstvo, ki pa je poudarila, da lepo urejene prostore osmislijo šele strokovni delavci; Marija Urank z Ministrstva za izobraževanje, pa je pohvalila posluh domače občine za dobro in urejene prostore, kjer bivajo otroci.

Višek dogodka je bil prerez traku pred vstopom v nove prostore. Trak so prerezali: predsednik domače KS Anton Zadravec, bivša predsednica Slavica Rajh, ravnateljica Nada Pignar, župan Danijel Vrbnjak in bivši župan Alojz Sok.
Sledila je možnost ogleda novih prostorov in pogostitev za vse.

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, v četrtek, 5.septembra ob 20. uri; slovesnost v celoti pa si boste lahko ogledali v oddaji AKTUALNO v petek, 6.septembra ob 20.uri.