Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 21. 3. 2022, do 7.00 dne 22. 3. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 21. 3. 2022

Ob 14.40 je bila v Ormožu na Ptujski cesti ustavljena hrvaška voznica OA, katera je vozila vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno ji je bilo odvzeto tuje vozniško dovoljenje, nato pa je bila privedena k dežurni sodnici na ptujsko okrajno sodišče, zaradi kršitve ZPrCP.

Ob 15.15 smo bili obveščeni, da je na območju naselja Ivanjkovci prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik pri vožnji oplazil robnik in si pri tem poškodoval vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu in so odstopili od ogleda, ter vozniku izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 22. 3. 2022:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ