Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 11. 10. 2023, do 7.00 dne 12. 10. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

SREDA  11. 10. 2023

 

Ob 08.42 so policisti bilo obveščeni o nesreči pri delu, kje je ena oseba zadobila lahke telesne poškodbe ter bila odpeljana v ZD Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ni podanih elementov kaznivega dejanja ali prekrška, tuja krivda je bila izključena. Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

 

Ob 11.35  so policisti v cestnem prometu kontrolirali voznika tovornega vozila, pri katerem, je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na kraju je bilo vozilo zaseženo ter na  Okrajno sodišče bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

 

Ob 14. 14 so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Vičanci. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil in po zaključku bo na državno tožilstvo napisna kazenska ovadba.

 

 

Napoved aktivnosti za četrtek 12. 10. 2023:

  • v kolikor bi  opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • Vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.
  • Opravljali bomo meritve hitrosti na območju občine Ormož

Pripravili policisti PP ORMOŽ