V vrsti gradbenih pogodb za projekt arhitekturne, digitalne in hortikulturne preobrazbe Ormoškega gradu je župan Danijel Vrbnjak včeraj podpisal še pogodbo za konzervatorska in restavratorska dela na stolpu gradu. Dela bo za nekaj več kot 173 tisoč evrov opravilo podjetje GNOM iz Šentvida pri Stični.

V imenu podjetja GNOM iz Šentvida pri Stični je pogodbo z županom podpisal direktor Jožef Drešnar. Podjetje bo dela po pogodbi  zaključilo z majem prihodnje leto.

V tem času gre h  koncu 61.000 evrovvredna obnova grajske ure in postavitev dveh novih zvonov;  dela izvaja mojster Samoel Kukovičič; poteka pa tudi zamenjava stavbnega pohištva.  Za nekaj čez 288 tisoč evrov ta dela izvaja podjetje Lesnina MG OPREMA.

Do konca maja naslednje leto pa bo zaključena še ureditev dostopa do stolpa in druga faza urejanja grajskega parka. Dostop do stolpa ureja podjetje GES iz Štor, ki bo v dobrih 375.000 evrov vrednem poslu preko obstoječega podstrešja gradu uredilo leseno pot in stopnišče v grajskem stolpu za dostop do balkona na njem.   Drugo fazo urejanja grajskega parka pa v vrednosti 180.000 evrov izvaja Komunalno podjetje Ormož, ki bo uredilo novo glavno pot v parku ter izvedlo delno zasaditev.

Projekt 𝗚𝗥𝗔𝗗 𝗢𝗥𝗠𝗢Ž 𝗜𝗡 𝗣𝗔𝗥𝗞 𝗩 𝗔𝗥𝗛𝗜𝗧𝗘𝗞𝗧𝗨𝗥𝗡𝗜, 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗧𝗔𝗟𝗡𝗜 𝗜𝗡 𝗛𝗢𝗥𝗧𝗜𝗞𝗨𝗟𝗧𝗨𝗥𝗡𝗜 𝗣𝗥𝗘𝗢𝗕𝗥𝗔𝗭𝗕𝗜 je vreden  1.585.817,39 EUR, in bo v obdobju 2023-2025 s strani državnega načrta za okrevanje in odpornost sofinanciran v višini 1.026.681,71 EUR.