Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 2. 3.  2023, do 7.00 dne 3. 3. 2023,  obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

ČETRTEK 2. 3. 2023

 

Ob 13.30 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Bratonečice, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila s drugim osebnim avtomobilom. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

 

Ob 21.45 sta policista vozniku osebnega avtomobila začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, saj  je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola ( 0,74 mg/l ). Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

 

Ob 22.28 je bilo v Veliki Nedelji vozniku osebnega avtomobila začasno za 24 ur odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

 

 

Napoved aktivnosti za petek 3. 3. 2023 in vikend:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravili policisti PP Ormož