Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 7. 3. 2013 do 7:00 ure dne
8. 3. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK, 7. 3. 2013

Ob 8:23 uri so na lokalni cesti v naselju Koračice obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek in si poškodoval vozilo. Izdan plačilni nalog.

Ob 16:00 uri so bili obveščeni, da se v naselju Vinski vrh v hiši na klice ne odziva moški, prav tako pa je bilo opaziti, da negibno leži v notranjosti hiše. Gasilci so omogočili vstop v objekt, ugotovljeno pa je bilo, da je oseba umrla, mrtvo oglednik pa ni ugotovil znakov nasilja. O ugotovitvah bomo podali poročilo na ODT na Ptuju.

Ob 16:25 uri so na lokalni cesti v naselju Spodnji Ključarovci opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Oškodovanec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj. Po vseh zbranih obvestilih o stopnji poškodbe bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 18:42 uri so na regionalni cesti III. reda izven naselja Hermanci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije – dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srni in si poškodoval vozilo.

Ob 19:00 uri so bili obveščeni, da oseba razgraja v gostinskem lokalu v naselju Bresnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijan gost v gostinskem lokalu začel razgrajati in žaliti natakarico, ker ni bil postrežen. Zaradi kršitve določil Zakona o varnosti javnega reda in miru mi je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19:57 uri so bili obveščeni o sumu zanemarjanja otrok. Na kraju je po zbranih obvestilih bilo ugotovljeno, da gre za neurejene družinske razmere zaradi česar bomo o ugotovitvah podali poročila na pristojne službe.

Ob 01:33 uri je bil v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji ustavljen voznik osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,38 ml/l alkohola v organizmu. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Policisti bodo izvajali kontrolo prometa, s poudarkom na prekoračitvi hitrosti in vožnji pod vplivom alkohola ter privezanosti z varnostnim pasom.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komadir, višji policijski inšpektor II