Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 29. 3. 2013 do 7:00 ure dne 2. 4. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 3. 2013

Ob 14.17 so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Ormožu.

Ob 19:00 so bili obveščeni o poškodbi peške na območju Ormoža, ki je dne 28.3.2013 v jutranjih urah padla po poledenelem pločniku v Ormožu. Peška je zadobila hude telesne poškodbe.

Ob 2:37 so na območju naselja Mihovci pri Veliki Nedelji ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je ob pravilni uporabi alkotesta napihal 0,88 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

SOBOTA 30. 3. 2013

Ob 23.14 so bili obveščeni, da v Frankovcih pokajo, pri tem pa pri nočnem počitku motijo prijavitelja. Ob prihodu na kraj nismo zaznali kršitve, prav tako so pripomočke za pokanje že pospravili, saj so prenehali s pokanjem.

Ob 01.16 so bili obveščeni, da v Ormožu nekdo z vozilom s polnim plinom povzroča hrup. Policist in policistka sta bila po treh minutah na kraju, vozilo pa je že gorelo. V vozilu sta opazila moškega, ker so bila vrata vozila zaklenjena, moški pa se ni odzival na klice, sta razbila steklo, odprla vrata in moškega izvlekla iz vozila in ga tako rešila. Gasilci PGD Ormož so nato vozilo pogasili. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik vozila v vozilu zaspal, pri tem pa z nogo pritiskal na plin, zaradi česar se je vozilo vžgalo.

NEDELJA 31. 3. 2013
Ob 08.00 so v naselju Runeč obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 09:57 so obvestili Komunalno podjetje Ormož o sprožitvi plazu na lokalno cesto Sveti Tomaž – Zagorje, kateri je delno zasul cestišče.

Ob 10.25 so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila zaparkiral dovozno pot k Gasilskemu domu v Miklavžu pri Ormožu. Voznik je bil opozorjen na Zakonu o pravilih v cestnem prometu.

Ob 12.45 so opravili ogled poškodbe vozišča v naselju Krčevina, kjer je bilo ugotovljeno, da je poškodbo asfaltne prevleke poškodoval neznani voznik neznanega osebnega avtomobila pri izvleku vozila z njive nazaj na vozišče. V zvezi dogodka še zbiramo obvestila.

Ob 15:50 so opravili intervencijo v Gornjih Ključarovcih, kjer sta se med sabo verbalno sprla oče in sin. Na kraju je bilo prijavitelju izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK 1. 4. 2013

Ob 8:15 so na območju Ormoža ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je ob pravilni uporabi alkotesta napihal 1,00 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog zaradi kršitve določil Zakona o prevozih v cestnem prometu.

Ob 9:45 so bili obveščeni o kaznivem dejanju velike tatvine na območju Vinskega Vrha. Neznani storilec je na silo vstopil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in iz nje odnesel različne vredne predmete. Za neznanim storilcem še poizvedujemo, o zadevi pa bomo s kazensko ovadbo poročali na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 13:00 so bili obveščeni o dodatnem poškodovanju vozišča (udor vozišča) na območju regionalne ceste izven naselja Gomila pri Kogu. Za dodatno signalizacijo na omenjenem območju poskrbelo Cestno podjetje Ptuj, voznikom pa svetujejo, da na omenjeni cesti oziroma odseku prilagodijo hitrost vožnje glede na trenutne razmere na vozišču.

Ob 14:25 so obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini na območju naselja Pavlovski Vrh. Osumljencu je bila izrečena prepoved približevanja, zoper njega sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:40 so bili obveščeni, da je neznanec na območju Središča ob Dravi podrl štiri drevesa. Opravljen je bil razgovor z oškodovanko, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za torek, dne 2. 4. 2013:
Glede na vremenske razmere vsem voznikom c cestnem prometu svetujemo, da vozijo previdno in svojo vožnjo prilagodijo stanju na cesti.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II