Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne
25. 7. 2014 do 7:00 ure dne 28. 7. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25. 7. 2014
Ob 12.15 uri smo v Velikem Brebrovniku obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarja.

Ob 00.05 uri smo mlajši osebi, zaradi suma, da gre za prepovedane droge osebi zasegli delce posušene rastline.

Ob 01.11 uri smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako smo vozniku izdali plačilni nalog.

SOBOTA 26. 7. 2014
Ob 7.09 uri smo na regionalni cesti III. reda izven naselja Miklavž pri Ormožu obravnavali dogodek v cestnem prometu, trčenje osebnega avtomobila in divjadi – srne. Vozniku je bilo zaradi nastalih poškodb izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 10.30 uri se je na policijski postaji oglasil lastnik osebnega avtomobila ter prijavil poškodbo zadnjega dela vozila na enem izmed ormoških parkirišč. S pomočjo priče in z zbiranjem obvestil, je patrulja ugotovila tudi drugega udeleženca in le temu bil izdan plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom.

Ob 14.10 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče na glavni cesti I. reda številka 2 v naselju Obrež. Vozniku motornega kolesa, ki je padel po vozišču, je bil izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Zdravniško pomoč je na kraju nesreče odklonil.

Ob 0:15 uri smo opravili intervencijo v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji, kjer so iz lokala z glasno glasbo motili nočni mir in počitek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v lokalu bila glasna glasba. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona varstvu javnega reda in miru.

Ob 1:55 uri je bilo vozniku osebnega avtomobila v naselju Mezgovci ob Pesnici zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,43 mg/l) začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitev določil Zakona pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 3:45 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti Savci – Trnovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 27. 7. 2014

Ob 7.30 uri smo pričeli z zbiranjem obvestil v zvezi delovne nesreče z dne 26.7.2014 ob 19.00 uri v naselju Cerovec Stanka Vraza. Ugotovljeno je bilo, da je v gospodarskem poslopju pri premiku večje okrogle bale slame prišlo do hude telesne poškodbe leve noge ene osebe. Na kraju so bili gasilci PGD Ivanjkovci in Žerovinci, ter ekipa NMP iz ZD Ormož, katera je osebo z reševalnim vozilom odpeljala v SB JP Ptuj, kjer je ostala na zdravljenju. Dogodek bomo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, saj je bila oseba v nesreči sama udeležena, prav tako pa nismo zaznali elementov kaznivega dejanja.

Ob 21.33 uri smo v Pavlovcih zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je imel 1.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormož.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 28. 7. 2014:

– ob rednem delu bomo opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom.
PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir