Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
8. 8. 2014 do 7. ure dne 11. 8. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 8. 2014

Ob 10.16 nam je občanka na PP prinesla v okolici ormoškega zdravstvenega doma najdeno osebno izkaznico. Dokument smo vrnili lastniku.

Ob 13.25 nas je občan iz okolice Ormoža obveščal o težavah s sosedom, kateri mu je s spravilom lesa povzročal škodo na travniku. Patrulja na kraju ni zaznala elementov uradno pregonljivega kaznivega dejanja, zato je oškodovanca napotila na zasebno tožbo.

Ob 19.45 smo v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 1.51 smo v Središču ob Dravi odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Ob 4.49 smo v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

SOBOTA 9. 8. 2014

Ob 8.15 smo na policijski postaji sprejeli prijavo kršitve javnega reda in miru, do katere naj bi prišlo dne 8. 8. 2014 v Ormožu. O zbranih obvestilih je bil sestavljen uradni zaznamek.

Ob 22.58 smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka na območju Šalovcev. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve.

Ob 23.15 smo bili ponovno obveščeni o motenju nočnega počitka na območju Gornjih Ključarovcev. Patrulja na kraju ugotovila, da praznujejo rojstni dan, kršitve pa ni ugotovila.

NEDELJA 10. 8. 2014

Ob 7.00 je na policijski postaji občan prijavil izgubo denarnice z vsebino na območju Ormoža. Kasneje je bila denarnica z vsebino najdena.

Ob 7.33 smo bili obveščeni o tatvini goriva iz delovnega stroja na enem izmed gradbišč v okolici Ormoža. Iztočenih je bilo približno 100 litrov dizelskega goriva. Opravljen je bil ogled kraja dejanja ter evidentirano kaznivo dejanje tatvine.

Ob 7.49 je anonimni občan iz Ormoža prijavil, da je v eni izmed ormoških ulic nenormalen hrup, zaradi neoznačenega in nedovoljenega gradbišča. Policisti niso zaznali nobenega hrupa več. Ugotovljeno je bilo, da sta dela izvajala delavca ustrezno registriranega podjetja za zasebnega naročnika. Ukrepa s strani policije ne bo.

Ob 11.43 smo bili obveščeni o zaparkiranem dovozu k velikonedeljski cerkvi. Ugotovili smo, da so vozilo tam pustili delavci, ki delajo v bližini.

Ob 13.53 smo bili iz bencinskega servisa v Ormožu obveščeni, da stranka ni poravnala računa za gorivo. Med zbiranjem obvestil, se je oseba vrnila na BS ter poravnala svoj dolg.

Ob 14.02 smo bili s strani dežurne zdravnice iz ZD Ormož zaprošeni za asistenco pri prisilni hospitalizaciji pacienta iz okolice Ormoža. Pomoč policistov ni bila potrebna.

Ob 23.50 uri je bilo v Bratonečicah vozniku os. avtomobila odvzeto vozilo, saj je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

Ob 05.20 uri smo v naselju G. Ključarovci obravnavali povoženje divjadi in sicer je voznik pri vožnji z vozilom po cesti trčil v srno.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 11. 8. 2014:

med 11. 8. 2014 in 22. 8. 2014 poteka poostren nadzor nad enoslednimi vozili,

v popoldanskem času opravljali meritve hitrosti z mobilnim radarjem.
PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir