Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 13. 2. 2015, do 7. ure dne 16. 2. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 2. 2015

Ob 15:10 je policijska patrulja na lokalni cesti v naselju Grabe ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven – 0,62 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče v Ormožu. Po kršitelja je prišla hčerka, zato ni bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

Ob 21:30 so policisti v Ivanjkovcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola.

SOBOTA 14. 2. 2015

Ob 7:45 so policisti opravili intervencijo v eni izmed večstanovanjskih zgradb v Miklavžu pri Ormožu. Zaradi spora med sosedoma je bil prijavitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA 15. 2. 2015

Ob 8.55 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Vitanu. Ker je šlo za minimalno materialno škodo vozniki in vozila pa so izpolnjevali pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti odstopili od ogleda.

Ob 20:43 so policisti v naselju Podgorci obravnavali dogodek v cestnem prometu. Vozniku osebnega avtomobila, ki je trčil v srno je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda .

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 16. 2. 2015:

– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, ter poostreno nadzirali zimsko opremo vozil v cestnem prometu.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ