Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 13. 1. 2023 do 7.00 dne 16. 1. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 13. 1. 2023

Ob 16.09 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 19.56 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče, prav tako pa je bilo zoper osebo odrejeno pridržanje po določilih 24. člena ZPrCP.

Ob 23.41 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče, prav tako pa je bilo zoper osebo odrejeno pridržanje po določilih 24. člena ZPrCP.

SOBOTA 14. 1. 2023
Ob 14.52 so policisti imeli v postopku 64 letnega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Ob 23.35 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal 0.55mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenj, izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

NEDELJA 15. 1. 2023
Ob 16.27 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Podgorci. Na kraju je bil ugotovljeno, da se je oseba kričala na drugo in se nedostojno vedla, zaradi česar ji je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Napoved aktivnosti za ponedeljek 16. 1. 2023:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ