Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 3. 8. 2012 do 7:00 ure dne 6. 8. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 8. 2012

Ob 08.30 so v Ivanjkovcih obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročil neznani voznik neznanega vozila bele barve in s kraja odpeljal, brez, da bi oškodovanki nudil podatke.

Ob 09.09 so bili obveščeni o vlomu v nenaseljeno hišo v kraju Miklavž pri Ormožu. Opravljen je bil ogled kraja, sledi zbiranje obvestil.

Ob 09.21 so bili obveščeni o najdbi granate v gozdu na Vitanu. Zavarovali smo kraj in počakali na prihod pirotehnikov iz Maribora, kateri so poskrbeli za ročno granato, katera izhaja iz II. Svetovne vojne. V tej zvezi opozarjamo poslušalce, da v primeru najdbe podobnih eksplozivnih predmetov o tem obvestite štev 113 ali 112, sami pa se ne dotikajte le teh.

Ob 10.50 uri so v Središču ob Dravi pri kontroli spoštovanja prepovedi približevanja določeni osebi in naslovu beležili kršitev, saj je oseba, kateri je izrečena prepoved približevanja le to kršila.

Ob 15.46 uri so na Kogu obravnavali tatvino mreže za odbojko, katero so neznanci odtujili iz igrišča na Kogu.

Ob 17.04 uri so bili obveščeni, da v Koračicah neznan pes v ogradi pobija ovce in je napadalen tudi do lastnika ovc. Ugotovljeno je bilo, da je pes pokončal 13 ovc, 2 pa močno poškodoval. Ker je bil pes še naprej napadalen do ljudi in ovac, je bil ustreljen s strani lovca.

Ob 22:05 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek. Na regionalni cesti v bližini naselja Miklavž pri Ormožu je voznik osebnega avtomobila trčil v srni in si poškodoval osebni avtomobil. Zaključeno je bilo z uradnim zaznamkom.

Ob 23:39 uri so po anonimni prijavi opravili kontrolo pri gradu Ormož, kjer bi naj bila glasna glasba. Na kraju je bilo ugotovljeno, da poteka festival O.F.A.K. ter imajo prireditelji vse ustrezne prijave in dovoljenja, kršitev ni bila ugotovljena.

SOBOTA 4. 8. 2012

Ob 13. 24 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Pušenci: Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj fizično napadel svojo bivšo taščo.
Policisti so kršitelju na kraju izdali plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 18.55 uri so v naselju Kajžar obravnavali dogodek in sicer se je občan pri kopanju v bližnjem ribniku zaradi omaganja utopil. Iz ribnika so ga rešili bližnji ter ga pričeli z oživljanjem do prihoda reševalcev, kateri je nato prišel k zavesti. Odpeljan je bil v Splošno bolnico Ptuj, kjer je ostal na opazovanju. V zvezi dogodka bomo podali Poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:05 uri so izven naselja Libanja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

NEDELJA 5. 8. 2012

Ob 14.25 uri so bili obveščeni o najdbi kolesa v Veliki Nedelji. Kolo je bilo proti potrdilu o najdenih predmetih odpeljano na policijsko postajo.

Ob 17.57 uri je patrulja imela v naselju Vodranci v postopku voznika kolesa s pomožnim motorjem, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.92 mg/l alkohola. Vozniku izdan plačilni nalog in odrejeno pridržanje.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 6. 8. 2012:

V dopoldanskem času bodo izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti in nepravilnega prehitevanja
V popoldanskem času bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim radarjem.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II