Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 17. 8. 2012 do 7:00 ure dne 20. 8. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 17. 8. 2012

Ob 12:00 uri so na parkirišču na Ilirski ulici v Ormožu opravili ogled kraja PN I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval pravilno parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja. Dogodek zaključen z uradnim zaznamkom.

Ob 13:15 uro so opravili intervencijo v naselju Sveti Tomaž kjer bi naj oče doma razgrajal in hčerke ne spustil v hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je hčerka želela odseliti od hiše, oče pa je hotel priče ob tem, ko bo iznašala stvari iz hiše. Kršitve javnega reda in mira ni bilo, dogodek pa smo zaključili s točko v poročilu.

Ob 16:50 uri so bili obveščeni, da bi naj NN storilec v naselju Kog odtujil vetrnice klopotca.

Ob 16:52 uri so bili obveščeni, da bi naj neznanec odtujil registrsko tablico vozila tuje registracije na Lešnici. Patrulja je v mestu Ormož našla izgubljeno reg. tablico, katera je bila vrnjena imetniku.

Ob 22:15 uri so na lokalni cesti v Vitanu opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 23:50 uri so bili s strani občana iz Podgorcev obveščeni o motenju nočnega počitka iz stavbe v Osluševcih. Patrulja preverila lokacijo kjer, kršitve ni zaznala, je pa sorodnico lastnika opozorila po Zakonu o javnem redu in miru.

SOBOTA 18. 8. 2012

Ob 15:04 uri so opravili intervencijo v naselju Strjanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je svak žalil svakinjo, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.35 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe do katere je prišlo ob sosedskem sporu. V predmetni zadevi bodo po zbranih obvestilih in dokazih na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podali kazensko ovadbo.

NEDELJA 19. 8. 2012

Ob 08.30 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v V. Nedelji, kjer sta dve neznani osebi motili verski obred. V tej zvezi zbiramo obvestila za identifikacijo oseb, ter bo po ugotovitvi njune identitete izveden ustrezni ukrep.

Ob 20:55 uri so v naselju Godeninci mladoletnemu krajanu proti Zapisniku o zasegu zasegli neznano posušeno rastlinsko snov, po vsej verjetnosti gre za prepovedano drogo – marihuano. Po pozitivni prejeti analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe.

PONEDELJEK 20. 8. 2012

Ob 02:37 smo bili obveščeni, da so neznanci na Ljutomerski cesti s sprejem poškodovali prometni znak. V zvezi z dogodkom policisti še zbirajo obvestila.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 20. 8. 2012:

– tekom dne bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in
Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I