PONEDELJEK: 19. 3. 2018

Ob 4:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srnjaka in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

TOREK 20. 3. 2018:

Ob 11:05 uri smo na PP opravili razgovor z oškodovancem kaznivega dejanja Kršitev temeljnih pravic delavcev.

Ob 15:35 uri smo na lokalni cesti v naselju Vitan ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateri ni imel ustreznega potrdila za začasno nameščene registrske tablice na vozilu. Tablice so mu bile na kraju odvzete ter prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan/vročen mu je bil tudi plačilni nalog zaradi kršenja določb Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

Ob 15:45 uri je lastnik parkiranega osebnega avtomobila prijavil, da mu je na v Ormožu iz strehe stanovanjskega objekta na pokrov motorja vozila, padel strešnik in mu ga poškodoval. Lastnika zgradbe sta bila na kraju opozorjena, da preprečita nadaljnje odpadanje strešnikov iz strehe.

Napoved aktivnosti za sredo dne 21. 3. 2018:
– Med 07.00 in 14.00 uro poteka poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na nadzoru uporabe varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov (evropsko usklajen nadzor cestnega prometa »SEATBELT«).
– Ob rednem delu bomo izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.

PRIPRAVILI: Mitja Tramšek, Aleš Meško – policista I
in Edvard Cvetko, komanir