Danes je v telovadnici OŠ ORMOŽ potekal »paraolimpijski športni dan«, kjer so se učenci ČETRTIH in PETIH razredov ter učenci OŠ »Stanka Vraza« seznanili z nekaterimi športi s katerimi se ukvarjajo invalidi.
Na Zvezi za šport invalidov Slovenije oziroma Paraolimpijskem komiteju (ZŠIS-POK) namreč že drugo leto uspešno izvajajo program »Paraolimpijski šolski dan«, ki je koncept promocije športa invalidov s sodelovanjem osnovnošolcev. Gre za sprejemanje drugačnosti, spoznavanje življenja invalidov in športov, ki so jim tudi invalidi kos, je povedal koordinator dogodka Aleš Jurčec – športni pedagog na OŠ »Stanka Vraza«.

Šolarji so tako imeli možnost, da se pod vodstvom predstavnikov Paraolimpijskega komiteja pri ZŠIS preizkusijo v nekaterih športnih panogah za invalide ali si ogledajo film, ki predstavlja vse vrste paraolimpijskih športov.
»Načeloma določene stvari že poznajo«, je povedal Grega Nahtigal – predstavnik POK ZŠIS, »povsod pa jih najbolj prevzame poligon za slepe in »goalball« – igra z zvenečo žogo za slepe.« So pa šolarji imeli možnost zaigrati še košarko in odbojko iz invalidskih vozičkov ter tako nazorno doživeli potek športnih aktivnosti za invalide.

Razen športnih aktivnosti v praksi pa so lahko prisluhnili še življenjski zgodbi vrhunske para-namiznoteniške igralke Barbare Meglič, ki je pojasnila, kako se je poškodovala in kako je v športu že kot najstnica našla izvrstno možnost za kvalitetno preživljanje svojega prostega časa. Barbara Meglič je na invalidskem vozičku od prvega leta starosti, ko jo je na domačem dvorišču po nesreči povozil stric. V tem času zaključuje magisterij iz mikrobiologije, šport pa je njen način življenja, ter da zelo veliko trenira, saj cilja na paraolimpijske igre v Tokiu, je še dodala nasmejana Tržičanka.

»Paraolimpijski šolski dan« v Ormožu so zaključili s košarkaško tekmo, v kateri sta se pomerili ekipi iz Podravskega društva paraplegikov.