Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 23. 11. 2018, do 7:00 ure dne 26. 11. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 11. 2018
Ob 01:25 smo opravili asistenco zdravniškemu osebju Psihiatrične bolnice Ormož, kjer je bil prisilno hospitaliziran psihični bolnik.

SOBOTA 24. 11. 2018
Ob 19.50 uri smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in pobegom. Policisti so z ogledom ugotovili, da je nn voznik z nn vozilom trčil v bočno ogledalo oškodovanca in odpeljal s kraja. Ker na kraju ni bilo najdenih sledov o povzročitelju so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 01:24 uri smo bili obveščeni o kršitvi v gostinskem lokalu. Patrulja je na kraju ugotovila, da natakarica ni hotela postreči vinjenega gosta, zato je ta lastnika izzival k pretepu in ni želel zapustiti lokala. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, zoper lastnika pa bomo pristojnemu prekrškovnemu organu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi kršitve odpiralnega časa.

NEDELJA 25.11. 2018

Ob 13.30 uri smo bili obveščeni, da je na območju Središča ob Dravi pes pogrizel občana. Na samem kraju je z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo do ugriza psa. Po vseh zbranih obvestilih sledi hiter postopek zoper lastnika živali.

Ob 17:15 uri smo bili obveščeni o povoženju divjadi na območju Velikega Brebrovnika. Na kraju ugotovljeno, da je voznik OA pri vožnji po vozišču trčil v srno in si poškodoval vozilo. Policisti so odstopili od ogleda.

Ob 20:35 uri smo intervenirali na območju Svetega Tomaža, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in prepira med zakoncema. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 11. 2018:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola in na uporabo zimske opreme).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policisti
in Edvard Cvetko, komandir