Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 7. 6. 2019, do 7:00 ure dne 10. 6. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 6. 2019

Ob 8.15 smo izven naselja Pušenci prijeli tri tujce, dva državljana Irana in enega Iraka, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni v R. Hrvaško.
V zvezi teh tujcev smo državljanu Sirije odredili pridržanje po 157/2 Zakona o kazenskem postopku, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje, saj je imel v svojem vozilu tudi tri navedene tujce. Opravljena je bila preiskava vozila, zatem pa je bil v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper tujca odredil pripor.

Ob 8.45 smo v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Alžirije, katera sta prav tako pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Tujca sta bila prepeljana v Azilni dom Ljubljana.

Ob 9.00 smo dobili obvestilo, da je v kraju Runeč bilo vlomljeno v tri vikend hiše. Ugotovljeno je bilo, da gre za kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari.

Ob 9.32 smo bili poslani v Zasavce, kjer so v zemlji našli neeksplodirano mino iz 2 svetovne vojne. Kraj smo zavarovali do prihoda delavca državne enote NUS, kateri je poskrbel za prevoz mine na ustrezno mesto.

Ob 14.17 smo posredovali v Pavlovskem vrhu, kjer je sosed kričal in žalil sosedu. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 15.25 smo osebju Zdravstvenega doma Ormož nudili asistenco pri prevozu enega pacienta na zdravljenje v Psihiatrično bolnišnica Ormož.

Ob 16.56 smo bili poslani na kraj tatvine avtomobilskega akumulatorja in sicer v naselje Žvab.


SOBOTA 8. 6. 2019

Ob 5:44 uri smo na glavni cesti izven naselja Osluševci prijeli mladoletnega državljana Maroka, kateri je pred tem nedovoljeno prestopil državno mejo izven mejnega prehoda. V postopku je zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v azilni dom.

Ob 7:33 uri smo na Slovenski cesti v naselju Središče ob Dravi prijeli 4 državljane Iraka, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 9:22 uri smo bili obveščeni o povoženju psa na Ljutomerski cesti v Ormožu. Lastnici pobeglega psa smo na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 15:39 uri smo na glavni cesti v naselju Grabe prijeli 3 državljane Alžirije, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda. Osebe so v postopku zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom.

Ob 22:52 uri so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo napisan predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajnem sodišču.

NEDELJA 9. 6. 2019

Ob 03:35 uri smo na območju Središča ob Dravi prijeli dva drž. Alžirije, katera sta pred tem ilegalno prestopila državno mejo. Osebi so v postopku zaprosile za mednarodno zaščito, zato sta bili odpeljani v azilni dom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 6. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:
Jelka Kolarič, višja policistka I
in Edvard Cvetko, komandir