»V preteklih letih smo veliko vlagali v vinske kleti, danes pa si lahko ogledate eno najsodobnejših in najmodernejših kleti v tem delu Evrope, morda eno izmed najmodernejših kleti na svetu. Vino, ki ga okušate v p&f wineries gojimo na 650 hektarjev vinogradov oziroma 2 milijona trt,« je med ogledi vinske kleti povedal direktor P&F Jeruzalem Ormož Mitja Herga.

Dan odprtih vrat, ki so ga v kleti letos organizirali prvič, se je udeležilo več kot 1.500 obiskovalcev, pozneje pa je prišlo tudi veliko gasilcev, ki so v soboto v Ormožu imeli državno gasilsko tekmovanje.

Tatjana Puklavec, direktorica p&f wineries, pa je ponosno izpostavila največjo arhivsko klet, ki jo ima družba P&F Jeruzalem Ormož v Sloveniji: »V arhivski vinski kleti imamo 254 tisoč steklenic, med katerimi so samo najboljši letniki, vključno z legendarnim Sauvignonom letnika 1963. Skrb za tolikšno količino vin vzame vsako leto veliko časa. Ponosni pa smo, da vemo, da so vsa arhivska vina, ki jih hranimo in vsako leto pregledamo, res kakovostna in dobra.«

Med sodi:
klet_4

Na sliki: Sonja Erčulj, vodja marketinga in moderatorka Jasna Kuljaj:
klet_2

Na sliki: Tatjana Puklavec,vodja marketinga P&F Wineries(hčerka Vladimirja Puklavca) in Mitja Herga, direktor P&F Jeruzalem Ormož:
klet_3

Zbrani pred degustacijsko dvorano/prodajalno:
klet_1

Številni obiskovalci so si na prvem dnevu odprtih vrat lahko ogledali vrhunsko sedemnadstropno vinsko klet v obliki stolpa. Po poti grozdja so se ustavili 11- krat, od mesta prevzema grozdnih jagod do steklenice vina na prodajni polici. V kleti vsako leto shranimo pet milijonov litrov vina, opremljena pa je z najsodobnejšo tehnologijo, tako da vina ohranijo značilno bogato aromo in cvetico. Ob tem so poskusili 18 nagrajenih vin, med drugim tudi osem let star Laški rizling.

Nekateri so uživali ob brezplačni vožnji med čudovitimi vinogradi Ljutomersko-ormoških goric.

Potekalo je tudi tekmovanje vlečenja vrvi med gasilci in vinogradniki, izbor Najmočnejše roke Prlekije in nagradni žreb za vse obiskovalce s privlačnimi nagradami, ki jih je podeljevala Vinska kraljica Slovenije Špela Štokelj. Ves dan so za glasbo skrbeli DJ in skupina Victory, prireditev pa je povezovala Jasna Kuljaj. Zabava se je pozno v noč zavlekla z glasbenima skupinama Atomik Harmonik in Srebrna krila.
TEKST in FOTOGRAFIJE: Služba marketinga P&F Jeruzalem Ormož