Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 19. 10. 2012 do 7:00 ure dne 22.10. 2012, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 19. 10. 2012

Ob 16.20 uri so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Trgovišče na glavni cesti I. reda štev. 2. Pri opravljanju ogleda kraja prometne nesreče so ugotovili, da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila. V prometni nesreči sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani. Zoper povzročitelja bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 16.30 uri so v Ormožu opravili ogled poškodovanja osebnega avtomobila do katerega je prišlo zaradi povoženja divjadi na glavni cesti I. reda številka 2. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 00.04 so v Ivanjkovcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola.

SOBOTA 20. 10. 2012

Ob 08.10 uri so v Ormožu obravnavali 2 tuja državljana (Afganistana), katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Po postopkih sta bila tujca vrnjena tujim varnostnim organom.

Ob 10.00 uri so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem v Ormožu pri prodajalni Tuš. S strani oškodovanca sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil in po zaključku bodo na državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 20.50 uri so v Središču ob Dravi pri ilegalnem prestopu državne meje prijeli dva državljana Srbije. Po opravljenem postopku sta bila vrnjena tujim varnostnim organom.

Ob 23.10 uri so v Trgovišču na glavni cesti I. reda štev. 2 imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.69 mg/l alkohola. Na podlagi ugotovitev je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje ter bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Ormož.

NEDELJA 21. 10. 2012

Ob 06.45 uri so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti I. reda štev. 2, v kraju Trgovišče. Na kraju je patrulja ugotovila, da je voznik zaradi strani vožnje zapeljal v obcestni jarek, po katerem je vozil nekaj metrov in trčil v betonski most. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, kateri je pokazal 0.75 mg/l alkohola. Vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Ormož.

Ob 10.15 uri so v Ormožu obravnavali tatvino bočnega ogledala z parkiranega osebnega avtomobila. Sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 19.15 uri so v Pavlovcih na regionalni cesti III. reda obravnavali povoženje divjadi, kjer je voznik osebnega vozila trčil v srno.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 22. 10. 2012:

Ob rednem delu bodo ormoški policisti opravljali kontrolo prometa in opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandiraja, policijski inšpektor I