Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 4. 12. 2020, do 7:00 ure dne 7. 12. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4. 12. 2020

Ob 10.32 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju so policisti povzročitelju zaradi nepravilne vožnje mimo izdali plačilni nalog.

Ob 13.12 uri smo bili obveščeni o požaru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše. Na kraju ni ugotovila elementov kaznivega dejanja, zato bomo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

SOBOTA 5. 12. 2020

Ob 8:20 uri smo bili obveščeni o najdbi bančne kartice in vozniškega dovoljenja. Ob 10:20 uri ju je lastnica tudi prevzela.

Ob 10:17 uri smo bili obveščeni o zdrsu delovnega stroja v obcestni jarek. Dogodek se je zgodil na kmetijskem zemljišču, zato smo zadevo zaključili s uradnim zaznamkom.

Ob 11:48 uri smo bili obveščeni o spletni prevari pri prodaji športnih copat. Od oškodovanke smo na policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirali kaznivo dejanje Izsiljevanja po 213. členu KZ-1.

Ob 14:14 uri smo bili obveščeni o tatvini starejšega nezavarovanega trifaznega elektromotorja. Od oškodovanca smo na kraju sprejeli zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirali kaznivo dejanje Tatvine po 204. členu KZ-1.

Ob 17:47 uri je bila patrulja napotena v Slivnico pri Mariboru, kjer je bil prijet državljan Libije, kateri je pred tem nedovoljeno vstopil v R Slovenijo. V postopku je tujec zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v Azilni dom.

Ob 20:34 uri so policisti imeli v postopku voznika začetnika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22:25 uri so policisti imeli v postopku voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

NEDELJA 6. 12. 2020

Ob 7:53 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču pri ormoškem pokopališču.

Ob 9:58 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 14:53 uri smo bili obveščeni o ugrizu psa. Lastnici je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZZZiv, prav tako pa sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu., saj pes ni bil cepljen

Ob 20.15 smo v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo, katero ni bilo registrirano, na vozilu pa je imel nameščene reg. tablice, katere pripadajo drugim vozilom. Prav tako je voznik vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo kršitelju zaseženo, prav tako registrske tablice, zoper kršitelja pa bo napisan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 12. 2020:
– v kolikor bi bralci opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in komandir Jože Šprah, mag. jav. upr.