Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 24. 12. 2020, do 7:00 ure dne 28. 12. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 24. 12. 2020

Ob 14.12 smo obravnavali kaznivo dejanje Ponarejanje listin. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob istem času smo bili obveščeni o najdbi denarnice pred eno od trgovin v Ormožu. Denarnico smo vrnili lastnici.

Ob 15.20 smo na zaprosilo sosednje enote obveščali sorodnike o poškodovancu v prometni nesreči na območju Dornave.

Ob 23.20 smo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku prepovedana nadaljnja vožnja in proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

PETEK 25. 12. 2020

Ob 11.05 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Udeležencu na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11.15 smo bili obveščeni o najdbi dveh zapuščenih gorskih kolesih na območju Svetega Tomaža. Poslušalce obveščamo, da če kdo pogreša gorko kolo, naj pokliče na našo policijsko postajo na tel. 02 7410850

SOBOTA 26. 12. 2020

Ob 11.35 so policisti imeli v postopku osebo za katero je bilo ugotovljeno, da je kršila določila Zakona o nalezljivih boleznih, zato ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.10 smo bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi. Na kraju mrtvo oglednica in policisti z ogledom niso ugotovili elementov kaznivega dejanja. Na državno tožilstvo bo napisano poročilo.

Ob 13.31 so policisti v postopku zasegli delno pokajen ročno zvit cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve in alu zavitek z enako vsebino. Po pridobljeni analizi bo zoper osebo izveden ustrezen ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 19.37 smo opravili intervencija zaradi kršitve javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med sinom in očetom in nato še do fizičnega obračuna. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 22.00 so policisti imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, kateremu je bil odrejen strokovni pregled, saj je hitri test na opijate pokazal sum na vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc. Vozniku proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in na Okrajno sodišče bo poslan obdolžilni predlog.

NEDELJA 27. 12. 2020

Ob 10:26 smo obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Udeležencu na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11:25 uri smo bili obveščeni o sumu tatvine lesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesporazuma glede podrtega lesa, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Na območju mesta Ormož je bil najden mobilni telefon, lastnik kateri pogreša telefon naj se s dokumentacijo oglasi na policijski postaji, da bo prevzel telefon.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 29. 12. 2020:
– v kolikor opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje virusa »Covid-19«.

Pripravil komandir Jože Šprah, mag. jav. upr.
komandir
višji policijski inšpektor III