Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 9. 11. 2012 do 7:00 ure dne 12. 11. 2012, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 9. 11. 2012
Ob 11:20 uri so na policijski postaji od občana sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje goljufije. Po zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 12:27 uri so v naselju Bresnica opravili ogled poškodbe avtobusne postaje, katero je povzročil voznik tovornega avtomobila. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 14:25 uri so na Hardeku obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 15:40 uri so bili obveščeni, da je na glavni cesti Mihovci-Trgovišče na cesti zemlja. Ugotovili smo, da je občan pri pospravljanju poljščin s kolesi na cesto nanesel zemljo, katero je ob našem prihodu na kraj že čistil. Izrečeno mu je bilo opozorilo.

Ob 16:11 uri so v Ormožu opravili ogled kraja tatvine in sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe.

Ob 16:45 uri so v Miklavžu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek. Na kraju bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 22:26 uri smo bili obveščeni, da je v Ormožu obležala mladoletna oseba, za katero pa reševalci ne morejo ugotoviti identitete. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Ormož kjer je bila ugotovljena identiteta, oseba je bila opita in malo podhlajena. Po oskrbi je bila predana staršem v domače varstvo. Policisti zbiramo obvestila, kje se je oseba napila.

Ob 22:26 uri so v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja.

Ob 2:28 uri so bili obveščeni, da je prišlo do kršitve javnega reda in miru na prireditvenem prostoru na Hardeku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da bi naj prišlo do spora in pretepa med dvema fantoma, ki pa sta bila v zelo opitem stanju in ni bilo mogoče z njima opraviti razgovora. Po vseh naknadno zbranih obvestilih bomo podali ustrezen ukrep.

Ob 3:31 uri so na prireditvenem prostoru na Hardeku opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja.

SOBOTA 10. 11. 2012
Ob 10:45 uri so opravili ogleda kraja kaznivega dejanja velike tatvine v naselju Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN vlomil v vikend ter iz notranjosti odtujil nahrbtno kosilnico na nitko, motorno žago in zaboj z vrtnim orodjem.

Ob 11:55 uri so bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru na potniškem vlaku na relaciji Ptuj – Ormož. Po opravljenih razgovorih je bilo ugotovljeno, da je med potnikom in sprevodnikom prišlo do prerekanja, ker je potnik na Ptuju vstopil na napačni vlak, imel je namen potovati proti Ljubljani, potnik se je sprevodniku opravičil.

Ob 12:20 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije v naselju Bratonečice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega srečevanje obeh udeležencev. Obema je bil izdan plačili nalog. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je eden voznik vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.71 ml/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na OS Ormož.

Ob 14:25 uri so obravnavali kaznivo dejanje tatvine drv na območju Podgorec, zbrana so bila obvestila ter bomo podali kazensko ovadbo na ODT na Ptuju.

Ob 16:56 uri so bili na kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek v Godenincih, voznik osebnega avtomobila je trčil v srno.

Ob 2:21 uri so intervenirali v bližini Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in prerivanje med zakoncema, zaradi česar je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakon o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA 11. 11. 2012

Ob 09.00 uri smo na policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje nasilja v družini. Po sprejeti prijavi je bil opravljen razgovor z osumljencem. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 17 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine v Miklavžu. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 12. 11. 2012:

Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa in opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

Pripravila:
Mitja Novak
policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I

Poslano:
naslovnikom