Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 22. 2. 2013 do 7:00 ure dne 25. 2. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 22. 2. 2013

Ob 8.50 so na podlagi odredbe DURS v Vodrancih prijeli moškega, katerega so nato privedli v prostore DURS na Ptuj.

Ob 10 uri so bili obveščeni, da dva mlajša moška pred trgovino v Ormožu zbirata prostovoljne prispevke. Ker sta prostovoljne prispevke zbirala za eno od društev, pa društvo ni imelo dovoljenja Upravne enote, bomo zoper pravno in odgovorno osebo pravne osebe ustrezno ukrepali.

Ob 21.00 uri so v Žerovincih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu roba vozišča zapeljala izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 04.10 uri so v Pavlovcih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu roba vozišča z kolesom trčil v prometni znak. Nastala je minimalna materialna škoda in odstopili od ogleda.

SOBOTA 23. 2. 2013

Ob 10.14 uri so bili obveščeni ukradeni reg. tablici z vozila na območju Ormoža. Evidentirano kaznivo dejanje tatvine in sledi kazenska ovadba.

Ob 14.15 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila v Ormožu.

Ob 14.47 uri smo bili obveščeni o tatvini registrske tablice iz vozila na območju Pušencev. Sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja.

NEDELJA 24. 2. 2013

Ob 08.12 uri so bili obveščeni, o sumu vloma v nenaseljeno hišo v Trgovišču, z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da ne gre za elemente kaznivega dejanja.

Ob 09.23 uri so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja »Zatajitve«, sledi kazenska ovadba – bagatela na ODT.

Ob 18.38 uri so bili obveščeni o pogrešanju osebe s strani občana iz Strjancev. Patrulja je na kraju ugotovila, da ne gre za pogrešanje, saj je sin odšel sam od doma k sorodniku na Ptuj. Zadevo bomo zaključili s poročilom na Center za socialno delo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 25 2. 2013:

Ob rednem delu bodo policisti opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na kontroli hitrosti.
Prav tako pa še naprej potekajo poostrene aktivnosti v zvezi zagotavljanja »varnosti na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo« in sicer v času od 20. 2. 2013 do 28. 2. 2013.
PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II