Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 14. 6. 2013 do 7:00 ure dne 17. 6. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 14. 6. 2013

Ob 09:30 uri so na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Zanemarjenja mladoletne osebe. V zvezi zadeve še zbiramo obvestila in po zaključku bomo zadevo ustrezno zaključili z dopisom na Državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 09:36 uri so bili obveščeni o tatvini bakrenih žlebov na območju Sv. Tomaža. Za NN storilci še zbiramo obvestila, občane pa prosimo, da nas obvestijo o kakršnih kolih koristnih informacijah o tem dogodku.

Ob 11:28 uri so v Podgorcih opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika enega od udeležencev.

Ob 14:20 uri je bil v Hermancih kontroliran voznik kombiniranega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper njega pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Ob 14:30 uri so v Ormožu opravili ogled namerne poškodbe osebnega avtomobila na parkirnem prostoru.

Ob 15:30 uri so bili obveščeni o poškodbi betonskega jaška javne razsvetljave na območju Mihovcev pri Veliki Nedelji. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20:20 uri so v Središču ob Dravi opravili preizkus alkoholiziranosti z voznikom kolesa z motorjem. Rezultat preizkusa je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 04:30 uri so opravili ogled kraja požara v Ormožu, kjer so zagorele odpadne stvari. Požar so pogasili gasilci iz Ormoža, materialna škoda ni nastala. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 15. 6. 2013

Ob 20:55 uri so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Hujbar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta voznik in sopotnica motornega kolesa utrpela hude telesne poškodbe in sta bila nemudoma prepeljana z reševalnim vozilom v bolnišnico. Postopek obravnave so prevzeli policisti Postaja prometne policije Maribor, kateri bodo po zbranih obvestilih zoper voznika motornega kolesa ustrezno ukrepali.

NEDELJA 16. 6. 2013

Ob 10:45 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Lačaves. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in kmetijskim traktorjem. Ugotovljeno je bilo, da oba voznika in vozili izpolnjujejo pogoje za udeležbo v prometu, nastala je minimalna škoda.

Ob 21.55 uri so v naselju Cvetkovci obravnavali poškodbo vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik os. avtomobila zapeljal v udarno jamo in si poškodoval pnevmatiko. O ugotovitvah je bil sestavljen uradni zaznamek.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 17 6. 2013:

Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, Višji policijski inšpektor II