Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 28. 6. 2013 do 7:00 ure dne 01. 7. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 28. 6. 2013

Ob 11.18 uri so na ormoški obvoznici obravnavali poškodbo pnevmatik na vozilu. Ugotovili smo da je voznik osebnega avtomobila potem ko mu je pred vozilo skočila srna zapeljal ob desni robnik, pri tem pa si na le tem poškodoval obe pnevmatiki.

Ob 13.10 uri so v Ivanjkovcih opravili ogled kraja poškodovanja tuje stvari. Po zbranih obvestili in dokazih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 14.10 uri so na Policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Po zbranih obvestili in dokazih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 02.10 uri so v Sv. Tomažu opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja vozila in sicer je NN storilec iz vozila odlomil obe zunanji vzvratni ogledali, strgal obe reg. tablici in obrcal ter tako tudi poškodoval vrata vozila. Za neznancem poizvedujemo, po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

SOBOTA 29. 6. 2013

Ob 07.25 uri so bili obveščeni o odvzemu osebnega avtomobila na območju Velike Nedelje od koder je nn storilec odpeljal vozilo Renault Twingo reg. št. KK N3-600. Za NN storilcem zbiramo obvestila, vse občane, ki bi opazili omenjeno vozilo pa prosimo, da nas o tem obvestijo.

Ob 09.15 uri so bili obveščeni s strani prijavitelja iz območja Podgorcev, da sosed podira drevesa v njegovem gozdu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je sosed podiral drevesa v svojem gozdu. Napotena sta bila, da zadeve glede lastništva rešujeta na zasebno tožbo.

09.30 uri so na Novakovi cesti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in s pobegom. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilne strani vožnje z svojim levim bočnim ogledalom na vozilu trčil v bočno ogledalo drugega vozila in s kraja odpeljal.

Ob 13.00 uri so na Hardeku opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. Sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja in opravljen ogled.

Ob 14.00 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da je vinjen gost udaril natakarico ter jo tudi žalil. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 30. 6. 2013

Ob 02:30 uri so opravili intervencijo v Ormožu, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in mira. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do pretepa med obiskovalci prireditve. Po opravljenih razgovorih bo kršiteljema izdan plačilni nalog.

Ob 10.35 uri so bili obveščeni, da na območju Strjancev pogrešajo mladoletnika. Pri zbiranju obvestil in pregledu, je mladoletnik bil izsleden. V zvezi zadeve bomo napisali poročilo na Center za socialno delo.

Ob 14.40 uri so bili obveščeni o obstreljenem psu na območju Velike Nedelje, kateri je pobegnil od doma in ga je NN obstrelil.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 01. 7. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, kjer bomo tudi opravljali kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
Prav tako bomo dali poudarek na kontroli enoslednimi vozili.
PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II