Ob vstopu Hrvaške v EU je tudi ob mejnem prehodu Ormož/Virje Otok bilo veselo. Slovesnost sta pripravili občini Ormož in Cestica. Vse skupaj se je začelo včeraj (v nedeljo) ob 18.00 uri na Dravskem mostu, kjer sta se pozdravila ormoški župan Alojz Sok in načelnik občine Cestica Mirko Korotaj v spremstvu nekaterih politikov. Sicer pa se je slovesnost nadaljevala v šotoru ob vinski kleti.
Po himnah ( slovenski, hrvraški in evropski), ki jih je zaigral Pihalni orkester GŠ Ormož pod vodstvo Slavka Petka, je najprej spregovoril župan občine Ormož Alojz Sok, potem načelnik občine Cestica Mirko Korotaj; pa predstavnica hrvaškega parlamenta Natalija Martinčevič in predsednik Državnega sveta Slovenije Mitja Bervar.
Sicer pa so na slovesnosti bili prisotni tudi: Podžupana občine Ormož, Branko Šumenjak in Zlatan Fafulič, namestnika župana Varaždinske županije Alan Kosič in Alen Kišič; sekretar Državnega sveta Slovenije Marjan Maučec in Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž in drugi; ter seveda množica tako slovencev in hrvatov, ki so s svojo prisotnostjo počastili ta zgodovinski dogodek.

Z desne: Alan Košič, Alen Kišič, Natalija Martinčevič, Mirko Korotaj, Mitja Bervar in Alojz Sok (Foto:Karolina Putarek)

Seveda niso manjkali niti gasilci, tako ormoške Gasilske zveze, kot Gasilske zveze Cestica, gasilci so bili tudi zastavonoše in praporščaki oziroma častna straža dogodku.

Slovesni trenutek... ( Foto:Karolina Putarek)

V kulturnem programu so nastopili člani KUD Cestica, Moški pevski zbor Dobrava in Folklorna skupina PODKEV Miklavž pri Ormožu.

Slovesnost sva povezovali: Nikolina Jurekovič Novoselec (radio Megaton) in Karolina Putarek

Po uradnem delu je sledila pogostitev za vse in zabava ob zvokih ansambla FIŠKALI.