Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 26. 7. 2013 do 7:00 ure dne 29. 7. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 26. 7. 2013

Ob 9:03 so v Vičancih na lokalni cesti obravnavali povoženje divjadi.

Ob 12:45 so bili obveščeni, da so v Veličanah v cisterni za zbiranje meteornih vod našli utopljeno 73 letno žensko. Ugotovljeno je bilo, da je pokojna storila samomor.

Ob 21:28 uri so obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na lokalni cesti v Ormožu. Opravljen je bil ogled. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podan obdolžilni predlog.

Ob 22:32 uri so obravnavali na lokalni cesti v Savcih prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter napisano obvestilo o odstopu.

SOBOTA 27. 7. 2013
Ob 07:03 uri so bili obveščeni o prepiru v Vinskem vrhu. Ugotovljeno je bilo, da gre za nerešene zemljiške zadeve, zato sta bila oba udeležena napotena na zasebno tožbo.

Ob 10:20 uri so obravnavali prometno nesrečo na lokalni cesti v Vičancih z udeležbo divjadi. Opravljen ogled ter napisano obvestilo o odstopu.

Ob 19:58 uri so opravili intervencijo v gostinskem lokalu v Mali vasi pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijan gost v lokalu razgrajal. Pred prihodom patrulje je kraj zapustil. Po izsleditvi mu bo prekršek predočen in izdan plačilni nalog.

Ob 20:57 so v naselju Sveti Tomaž opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v dva parkirana osebna avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,64 ml/l). Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče Ormož, prepovedana pa mu je bila nadaljnja vožnja.

NEDELJA 28. 7. 2013

Ob 02:22 uri so opravili intervencijo v Veličanah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med znancema v naselju Žerovinci prišlo do prepira, pri čemer pa bi naj eden drugega udaril po obrazu. Po vseh zbranih obvestilih bomo izrekli ustrezen ukrep.

Ob 10.55 uri so pri Osnovni šoli v Podgorcih opravili ogled kraja kaznivega dejanja »Poškodovanje tuje stvari«, kjer je neznani storilec poškodoval vetrobransko steklo na parkiranem osebnem avtomobilu. V zvezi kaznivega dejanja bomo obvestili Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19.03 uri so v naselju na lokalni cesti v Rucmancih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Voznici je bilo izdano obvestilo o odstopu.

Ob 05.30 uri so na lokalni cesti v naselju Savci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter vozniku izdano obvestilo o odstopu.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 29. 7. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, prav tako bomo opravljali kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, višji policijski inšpektor I