PETEK 17. 1. 2014
Ob 14:08 smo na Hajndlu obravnavali kaznivo dejanje »poškodovanja tuje stvari«, kjer je neznanec porezal drevesa.

Ob 15:13 smo v Ormožu na parkirnem prostoru obravnavali poškodbo parkiranega vozila.

Ob 20:02 smo v Središču ob Dravi vozniku osebnega vozila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 21:40 smo v Cvetkovcih vozniku osebnega vozila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog

SOBOTA 18. 1. 2014

Ob 9:55 uri smo v Ormožu imeli v postopku voznika, kateremu je bila začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 13:50 uri so policisti imeli na območju Miklavža pri Ormožu v postopku državljana Madžarske, kateri je v tovornem vozilu prevažal odpadno železo. Ker je v vozilo imel večjo količino železa in ni imel registrirane dejavnosti je bila o kršitvi obveščena mobilna carinska enota, katera je prevzela postopek. Tujcu je bila izrečena globa, odpadno železo je moral odpeljati na deponijo.

Ob 15:33 uri smo bili obveščeni, da bi naj občan iz območja Koga imel težave z sosedi. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve javnega reda in miru, zato je bila točka zaključena v poročilu patrulje.

Ob 16:53 uri smo v Ormožu imeli v postopku voznika, kateremu je bila začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 17:19 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na območju Vitana. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče.

Ob 21:11 smo v Mihovcih pri Veliki Nedelji vozniku osebnega vozila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog

NEDELJA 19. 1. 2014

Ob 8:47 uri smo v naselju Mezgovci obravnavali kaznivo dejanje tatvine iz stanovanjskega objekta. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazensko ovadbo.

Ob 9:10 uri smo v naselju Mezgovci obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, vlom v stanovanjsko hišo. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazensko ovadbo.

Ob 16:15 uri smo v naselju Krčevina opravili intervencijo na javnem kraju, kjer je bilo ugotovljeno, da je prijavitelju po mobilnem telefonu grozila druga oseba. Prijavitelj je bil napoten na zasebno tožbo.

Ob 16:48 uri smo bili obveščeni o kurjenju v naravnem okolju v naselju Ormož. O kršitvi sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 17:30 uri smo izven naselja Šalovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 17:40 uri smo bili obveščeni o kršitvi JRM v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba doživela živčni zlom in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v psihiatrično bolnico Ormož.

Ob 20:26 smo bili obveščeni o požaru na starejši stanovanjski hiši v naselju Rucmanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara verjetno prišlo zaradi dotrajane električne napeljave. O ugotovitvah bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Požar so pogasili člani prostovoljnih gasilskih društev.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 20. 1. 2014:

V času od 13. 1. 2014 pa do 26. 1. 2014 bomo policisti med opravljanjem kontrole prometa, izvajali poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo vozil v cestnem prometu.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir