Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne

20. 6. 2014 do 7:00 ure dne 23. 6. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 6. 2014

Ob 7:47 uri smo opravili intervencijo v naselju Gornji Ključarovci. Na kraju je bilo po zbranih obvestilih ugotovljeno, da je kršitelj v preteklih dneh večkrat razgrajal in motil sosede. Ob izsleditvi storilca bo mu prekršek predočen in vročen plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 16:57 uri je bilo vozniku osebnega avtomobila na Ljutomerski cesti v Ormožu odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom odstopljeno na Okrajno sodišče v Ormožu zaradi kršitev določil Zakona o cestno prometnih pravilih.

Ob 22:45 uri smo opravili intervencijo v Ormožu na avtobusni postaji. Na kraju je bilo po zbranih obvestilih ugotovljeno, da so se na pretepale štiri osebe. Dvema kršiteljema je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

SOBOTA 21. 6. 2014

Ob 9:28 uri smo bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega usojenega sredstva v bližini naselja Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za neizstreljeno topovsko granato iz druge svetovne vojne. Za zavarovanje in odvoz NUS je poskrbel uslužbenec regijskega centra za varstvo pred NUS.

Ob 19:10 uri smo v naselju Gomila pri Kogu imeli v postopku drž. Madžarske, katera sta v vozilu prevažala odpadno železo. Ker nista imela dovoljenja za nabavo, sta bila predana v postopek mobilni carinski enoti.

NEDELJA 22. 6. 2014

Ob 18.25 uri smo v naselju Žerovinci obravnavali požar na os. avtomobilu do katerega je prišlo zaradi napake na el. napeljavi. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 23. 6. 2014:

  • do 27. 6. 2014 bomo izvajali poostrene aktivnosti v zvezi hitrosti vozil,

PRIPRAVILA:

Aleš Kokalj, policist I

in Edvard Cvetko, komandir