PETEK 14. 8. 2015

Ob 13:00 smo na Hardeku obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika kateri je poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Ko bo povzročitelj prometne nesreče izsleden mu bo izdan plačilni nalog.

SOBOTA 15. 8. 2015

Ob 12:30 smo bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila z ostrim predmetom na parkirišču v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Nastala je minimalna materialna škoda. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 13:25 je patrulja pri varovanju državne meje izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji, na cesti ob odvodnem kanalu HE Formin, ustavila in kontrolirala osebni avtomobil, v katerem so bili 4 državljani R Slovenije, kateri so predhodno nedovoljeno vstopili v R Slovenijo. Zaradi kršitve določil zakona o nadzoru državne meje (ZNDM-2) so jim bili izdani plačilni nalogi.

NEDELJA 16. 8. 2015

Ob 7.45 smo bili obveščeni o sproženem alarmu na kulturnem objektu v Ormožu. Patrulja je pregledala okolico objekta in nato z odgovorno osebo tudi notranjost, vendar posebnosti niso bile zaznane. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.
Ob 06.17 smo v enoti obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki se je zgodil na območju Ptuja.
Po zbranih obvestilih smo kršitelju izdali plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 13.45 smo bili obveščeni s strani občanke iz območja UE Ormož, da hčerka že cel dan ni prišla iz sobe, kjer je zaklenjena in se boji, da je storila samomor. Patrulja je na kraju ugotovila, da se je oseba zbudila. Patrulja zadevo zaključila s točko v poročilu.

Ob 15.40 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju Savcev. Na kraju ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi srečevanja na ozkem vozišču. V nesreči je nastala manjša materialna škoda, voznika in vozili sta izpolnjevali pogoje za udeležbo v prometu, zato je patrulja na kraju odstopila od ogleda.

Ob 05.30 uri smo v naselju kajžar opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

PONEDELJEK 17. 8. 2015

Ob 11:20 uri smo bili obveščeni o povoženju mačka na regionalni cesti izven naselja Veliki Brebrovnik. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v mačka in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11.38 uri je na PP klicala občanka iz okolice Ormoža ter povedala, da jo zelo moti sosed s kotno brusilko. Na kraju je bil opravljen razgovor s prijaviteljico in sosedom, kjer je bilo ugotovljeno, da sosed v domači garaži občasno uporablja različno električno orodje, kar pa moti sosedo. Kršitev na kraju s strani policistov ni bila ugotovljena.

Napoved aktivnosti za torek, dne 18. 8. 2015:

• V času od 17. 8. 2015 do 30. 8. 2015 poteka usklajen nadzor hitrosti zato bomo v tem času opravljali meritve hitrosti v cestnem prometu in preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu.

Pripravili policisti PP ORMOŽ