ČETRTEK 13. 7. 2017:

Ob 8.08 smo v Cvetkovcih vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Prav tako smo mu izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ob 9.00 smo sprejeli prijavo oškodovanca, kateri je 12.7.2017 na območju Ormoža izgubil denarnico, katera je bila sicer danes najdena, vendar je v njej manjkal večji znesek gotovine.

Ob 9.12 smo prejeli prijavo oškodovanca, kateremu je neznani storilec preko interneta z njegovega tekočega računa plačal blago.

Ob 18.20 smo v kraju Podgorci zasegli traktor, katerega je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo podan Obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 22.30 smo na Lešnici obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v jazbeca in si poškodoval vozilo.

PETEK 14. 7. 2017

Ob 22.00 smo v naselju Hlaponci obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

SOBOTA 15. 7. 2017

Ob 8:40 smo bili obveščeni o poškodovanju panelne ograje v Podgorcih. Zadevo bomo zaključili z UZ.

Ob 17:10 je vnukinja na PP prijavila izgubo babičinega telefona znamke Maxcom. Naprava se je izgubila na relaciji Senik-Sv. Tomaž-Bratislavci.

Ob 17:21 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na ormoški avtobusni postaji. Zadevo smo zaključili z obvestilom o odstopu od ogleda kraja PN.

Ob 19:47 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj naznanil kršitev, ki je ni bilo, zato so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 23:10 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nn voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo prijavitelja in odpeljal s kraja. Patrulja je z zbiranjem obvestil in pregledom bližnje okolice vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči izsledila. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Ob 02:00 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 03:15 smo bili ponovno obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi, kjer je patrulja prav tako odstopila od ogleda.

NEDELJA 16. 7. 2017

Ob 21:09 uri smo bili obveščeni, o kršitvi javnega reda in mira na območju naselja Središče ob Dravi. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo do kršitve določil ZJRM-1 in je kršitelju bil izdan plačilni nalog.

Ob 21:28 uri smo bili obveščeni, da je voznica OA pri vožnji po lokalni cesti Podgorci – Bresnica trčila v divjad –srno in si pri tem poškodovala vozilo. Pri ogledu ugotovljeno, da voznica in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu zato so policisti odstopili od ogleda. Za srno pa je poskrbel lovec pristojne lovske družine.

Ob 05:26 uri smo bili obveščeni, da je voznik OA pri vožnji po G2 odcep za Hajndl trčil v divjad –srno in si pri tem poškodoval vozilo. Pri ogledu ugotovljeno, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu zato so policisti odstopili od ogleda. Za srno pa je poskrbel lovec pristojne lovske družine.

PONEDELJEK 17. 7. 2017

Ob 8.46 uri se na Policijski postaji oglasil občan iz okolice Ormoža ter prijavil, da ima težave z bratom glede motenja posesti. Policisti so ugotovili, da v tem primeru ni šlo za kakšno kaznivo dejanje ali prekršek, zato je bila zadeva zaključena z uradnim zaznamkom policista.

Ob 22.15 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Trgovišču.

Ob 23.50 uri smo v Veliki Nedelji izsledili mladoletno osebo, katero so pogrešali na območju Slovenske Bistrice. Mladoletnico so prevzeli policisti PP Slovenska Bistrica.

PRIPRAVILI POLICISTI PP ORMOŽ