PONEDELJEK 8. 6. 2020

Ob 11.00 uri smo hrvaškim varnostnim organom na mednarodnem mejnem prehodu Zavrč izročili dva državljana Maroka, katera smo dne 7.6.2020 zalotili pri ilegalnem prehodu državne meje izven naselja Središče ob Dravi.

TOREK 10. 6. 2020

Ob 18.44 smo bili obveščeni o prostem gibanju psa, kateri je vznemirjal občana. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili skrbnika psa, kateremu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Ob 21.04 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi. Udeleženec je izpolnjeval vse pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.02 so policisti ustavljali voznika mopeda, kateri pa na znake policistov ni ustavil. Voznik mopeda je ustavil še le na svetlobne in kratke zvočne signale službenega vozila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in na vozilu ni imel nameščenih registrskih oznak. Zaradi ugotovljenih kršitev, so policisti proti potrdilu moped začasno zasegli, zoper kršitelja pa bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče.

Ob 05.30 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

SREDA 10. 6. 2020

Ob 9:55 uri se je na PP oglasila občanka iz okolice Ormoža ter prijavila izgubo svoje denarnice z vsebino. Kasneje nas je občanka obvestila, da je denarnico z vsebino našla v trgovini.

Ob 17:27 uri smo bili obveščeni o blatnem vozišču glavne ceste v naselju Trgovišče. O oviri na vozišču je bil obveščen vzdrževalec ceste.

Ob 02.24 smo na ormoški obvoznici obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v zajca in si poškodoval vozilo.

ČETRTEK 11. 6. 2020

Ob 11 uri smo na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejana »Goljufije«.

Ob 12:23 uri smo obravnavali kršitev javnega red in mira in sicer je prišlo do med sosedskega spora v okolici Ormoža, kjer je sosed žalil sosedo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14:35 smo v naselju Vičanci obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 19:00 uri smo na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Ob 23:20 smo izven naselja Loperšice obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Ob 23:57 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v mestu Ormož, kjer bi naj sosed soseda motil z hrupom pri nočnem počitku. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve.

Napoved aktivnosti za petek dne 12. 6. 2020 in vikend:
– Še do konca vikenda poteka poostren nadzor cestnega prometa na področju hitrosti.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel)

Pripravili policisti PP ORMOŽ